Ši tailandietiška jūros gėrybių sriuba yra gardi ir lengvai pagaminama. Patogiausia naudoti šaldytų jūros gėrybių mišinį. Jo atskirai nereikia atšildyti.
Tailandietiškos virtuvės patiekalai yra neatsiejami nuo raudonosios kario pastos, kokosų pieno ir žuvies padažo. Šie ingredientai yra lengvai randami visuose prekybos centruose. Jų kiekį galima reguliuotis pagal savo skonį.
Sriubai pagaminti reikės azijietiškų makaronų. Puikiai tinka ryžių makaronai, kurie sriubai suteikia sotumo ir priduoda skonio. Juos reikėtų išvirti atskirai ir patiekti su sriuba.
Tailandietiška jūros gėrybių sriuba
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 239 kcal, angliavandenių 14,2 g, riebalų 13,0 g, baltymų 12,9 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- 300 g šaldytų jūros gėrybių
- 1 l sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- 1 geltonosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1-2 valg. raudonosios kario pastos
- žiupsnelio ciberžolės (nebūtinai)
- 100 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų į 4-5 dalis
- 1-2 valg. š. žuvies padažo
- saujos šviežių kalendrų
- šlakelio laimo sulčių
- 100 g ryžių makaronų (ar kitų azijietiškų makaronų)
Gaminimas:
- Puode užkaisti sultinį. Kaitrą sumažinti iki vidutinės. Sudėti raudonojo kario pastą, ciberžolę. Viską išmaišyti.
- Sudėti grybus ir virti apie 10 min. Tada kelias minutes pavirti papriką.
- Sudėti jūrų gėrybes, supilti kokosų pieną. Virti kelias minutes.
- Į pabaigą įpilti žuvies padažo. Išjungus kaitrą įlašinti laimo sulčių, apibarstyti kalendra.
- Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti ryžių makaronus. Juos sudėti į lėkštę, ant viršaus užpilti sriubą.
0 Komentarai
Seniausi