Ši tailandietiška Tom yum sriuba pagaminta su krevetėmis, azijietiškais makaronais, rudaisiais pievagrybiais. Kaip ir visoje Tailando virtuvėje, šioje sriuboje persipina aštrumas (jį galima reguliuotis), rūgštumas ir saldumas. Nors Tom Yum skamba egzotiškai, bet jos pagaminimas yra išties greitas ir paprastas.
Svarbiausias šios sriubos ingredientas yra raudonojo kario pasta, kurios rasite visuose prekybos centruose. Taip pat reiktų naudoti žuvies padažą. Šis padažas gaminamas iš fermentuotų sūdytų ančiuvių. Vietoj jo reiktų į sriubą dėti druskos.
Azijietiškus makaronus galima naudoti įvairių rūšių. Sveikesniam variantui puikiai tiks ryžių makaronai. Geriausia juos išvirti atskirai, o tada įdėti į sriubą.
Tom Yum sriuba
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 422 kcal, angliavandenių 34,3 g, riebalų 16,7 g, baltymų 29,7 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- 200 g šaldytų krevečių
- 0,8 l vištienos sultinio
- 100 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 100 g rudųjų pievagrybių, supjaustytų į 4-5 dalis
- 1-2 valg. š. raudonosios kario pastos
- 1-2 valg. š. žuvies padažo
- saujos šviežių kalendrų
- šlakelio laimo sulčių
- žiupsnelio cukraus
- 70 ml (1/3 st.) kokosų pieno
- 70 g greitai paruošiamų azijietiškų makaronų (ar kitos rūšties azijietiškų makaronų)
Gaminimas:
- Puode užkaisti sultinį. Supilti kokosų pieną, įdėti kario pastos. Viską išmaišyti. Sudėti grybus ir virti apie 10-12 min. ar kol jie suminkštės.
- Sudėti krevetes, pomidorus. Virti keletą minučių.
- Į pabaigą įpilti žuvies padažo, įberti cukraus. Išjungti kaitrą ir įlašinti laiko sulčių. Apibarstyti kalendra.
- Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošti makaronus (nedėti pakelyje esančių prieskonių). Į lėkštę sudėti makaronus, ant viršaus užpilti sriubą.
0 Komentarai
Seniausi