Šis tailandietiškas avinžirnių karis yra puikus patiekalas, tinkantis pietums ar vakarienei. Jame nėra mėsos ar pieno produktų, tad puikiai tinka veganams, vegetarams. Karyje naudojome raudonojo kario pastą, kuri yra gana aštri, bet norint švelnesio skonio, galima jos dėti kiek mažiau. Taip pat naudojome kokosų pieną, truputį žuvies padažo, įvairias daržoves.
Avinžirnius atskirai pakepinome, kad lengvai apskrustų. Juos sudėjome į kario troškinimo pabaigą. Daržovės turėtų būti minkštos, bet dar išlaikančios savo formą.
Kaip pagaminti šį tailandietišką karį su avinžirniais?
Iš pradžių keptuvėje keletą minučių pakepinkite porą ir morką, kol jie truputį suminkštės (tik svarbu nesudeginti poro). Tada į keptuvę sudėti česnaką, papriką, šparagines pupeles. Viską pakepinkite apie minutę.
Supilti kokosų pieną, raudonojo kario pastą, gerai išmaišyti, kad ji tolygiai pasiskirstytų. Supilti vandenį, viską užkaisti, o tada sumažinti ugnį ir troškinti apie 6 minutes.
Galiausiai į keptuvę sudėti špinatus, cukinijas ir troškinti, kol visos daržovės suminkštės, dar apie 4 minutes. Tuo metu kitoje sausoje keptuvėje pakepinti avinžirnius, kol jie truputį apskrus.
Avinžirnius suberti į keptuvę, įpilti žuvies padažo, apibarstyti šviežiomis kalendromis, apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Patiekti su basmati ryžiais.
Panašūs receptai su raudonojo kario pasta:
- Tailandietiška sriuba su vištiena
- Moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Azijietiška sriuba laksa su krevetėmis
Tailandietiškas avinžirnių karis
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 273 kcal, angliavandenių 24,5 g, riebalų 16,8 g, baltymų 7 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 1 (grynojo kiekio 250 g) skardinės konservuotų avinžirnių
- 1–2 valg. š. raudonosios kario pastos
- 250 ml kokosų pieno
- 1 st. sultinio ar vandens
- 70 g cukinijos, supjaustytos griežinėliais ir per pusę
- 70 g (3/4 st.) šaldytų šparaginių pupelių
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos plonomis juostelėmis
- 1/2 morkos, sutarkuotos
- 1/4 poro šviesiosios dalies, supjaustytos pusžiedžiais
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos
- 50 g špinatų
- 1 arbat. š. žuvies padažo
- saujelės šviežių kalendrų, susmulkintų
- šlakelio žaliosios citrinos sulčių
- šlakelio aliejaus
- sezamų sėklų
Gaminimas:
- Keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinti aliejų, sudėti morką, porą ir viską pakepinti keletą minučių (svarbu nesudeginti poro).
- Sudėti česnaką, papriką, šparagines pupeles ir pakepinti minutę. Supilti kokosų pieną, kario pastą ir viską gerai išmaišyti. Supilti vandenį, išmaišyti.
- Viską užkaisti, tada sumažinti kaitrą ir troškinti apie 6 min. Sudėti špinatus, cukinijas ir troškinti, kol visos daržovės suminkštės, dar apie 4 min.
- Tuo metu į kitą sausą keptuvę sudėti avinžirnius ir juos lengvai paskrudinti. Juos suberti į keptuvę su kariu. Įpilti žuvies padažo, suberti kalendras, apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, apibarstyti sezamų sėklomis.