Šis tarybinis guliašas kai kuriuos nukels į praeitį, o kitiems šis patiekalas bus visiškai nepažįstamas. Kaip bebūtų, šis guliašas yra paprastai pagaminamas, jo gaminimui reikės labai mažai ingredientų. Šis patiekalas yra nebrangus, bet jo skonis išties puikus.
Gaminome šį guliašą su jautiena, svogūnu, morkomis, pomidorų padažu, grietine ir vandeniu.
Geriausia šį tarybinį guliašą patiekti su makaronais, bulvių koše ir grikiais. Kadangi patiekale mažokai daržovių, siūlome šį guliašą patiekti su šviežiomis daržovėmis.
Kaip pagaminti šį tarybinį guliašą?
Iš pradžių jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas – nedideliais šiaudeliais.
Tada keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Įberkite druskos, juodųjų pipirų.
Į keptuvę sudėkite svogūną, morkas, pakepinkite viską 4–5 min. Suberkite miltus ir viską išmaišykite. Tada sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite.
Supilkite vandenį, viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 90 min. ar kol mėsa bus minkšta. Į pabaigą troškinkite be dangčio, tada troškinys sutirštės.
Į troškinimo pabaigą įdėkite grietinės.
Kiti guliašų receptai:
- Jautienos guliašas su džiovintomis slyvomis
- Kalakutienos guliašas su daržovėmis
- Vištienos guliašas – vengriškas paprikašas
Tarybinis guliašas
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 251 kcal, angliavandenių 10,4 g, riebalų 13,2 g, baltymų 23,0 g
- Paruošimo laikas: 2 val.
Ingredientai:
- 400 g jautienos be kaulo, tinkamos troškinimui (kumpio, mentės)
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 2 valg. š. miltų
- 800 ml vandens
- 1 valg. š. grietinės (nebūtinai)
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas – nedideliais šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus. Įberkite druskos, juodųjų pipirų.
- Į keptuvę sudėkite svogūną, morkas, pakepinkite viską 4–5 min.
- Suberkite miltus ir viską išmaišykite. Tada sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite.
- Supilkite vandenį, viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 90 min. ar kol mėsa bus minkšta. Į pabaigą troškinkite be dangčio, tada troškinys sutirštės.
- Į troškinimo pabaigą įdėkite grietinės.