Ši trinta daržovių sriuba yra su saldžiąja bulve, morka, pomidorais, paprika. Visos daržovės keptos orkaitėje, o tada kartu su sultiniu sutrintos iki tyrės. Sriubai gaivumo ir malonaus skonio priduoda neriebi grietinėlė. Patiekti su paskrudinta duona.
Kaip pagaminti šią trintą daržovių sriubą?
Į gilesnį kepimo indą suberti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 200 C apie 40 min. Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, įpilti karšto sultinio ir sutrinti iki tyrės.
Į sriubą ipilti grietinėlės ir lengvai pakaitinti. Patiekiant apšlakstyti grietinėle, apibarstyti krapais.
Kitos sriubos su daržovėmis:
Trinta daržovių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 145 kcal, angliavandenių 15 g, riebalų 8 g, baltymų 3 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 1 vid. dydžio saldžios bulvės, nuluptos ir supjaustytos stambiais kubeliais
- 1 vid. dydžio morkos, supjaustytos juostelėmis
- 1 raudonosios paprikos, supjaustytos į 4 dalis
- 2 didesnių pomidorų, perpjautų per pusę
- svogūno, supjaustyto į 4 dalis
- 3 skiltelių česnako, nenuluptų
- 250 ml sultinio
- 50 ml neriebios grietinėlės
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- šviežių krapų papuošimui
Gaminimas:
- Į gilesnį kepimo indą suberti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 200 C apie 40 min.
- Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, įpilti karšto sultinio ir sutrinti iki tyrės.
- Į sriubą ipilti grietinėlės ir lengvai pakaitinti.
- Patiekiant apšlakstyti grietinėle, apibarstyti krapais.
0 Komentarai
Seniausi