Skip to content

Trinta morkų sriuba

morkų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši morkų sriuba yra turtingo bei ryškaus skonio. Norint pagaminti šią sriubą, morkas reikia kepti orkaitėje. Nors kepimas kiek užtrunka, bet tikrai nenusivilsite! Keptų morkų skonis yra daug skanesnis, ryškesnis nei virtų morkų.

Sriubos gaminimas yra išties paprastas – morkas reikia supjaustyti, sudėti ant kepimo skardos.Taip pat sudėti svogūną, česnako skilteles, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais. Kepti orkaitėje, kol morkos taps minkštos.

Tada daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį ir viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti neriebios grietinėlės ir sriubą šiek tiek pakaitinti.

morkų sriuba

morkų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 147 kcal, angliavandenių 15 g, riebalų 10 g, baltymų 2 g

Paruošimo laikas: 50 min.

Ingredientai

  • 600 g morkų, supjaustytų vid. storio griežinėliais
  • 1 didelio pomidoro, perpjauto į 4 dalis
  • 1 svogūno, perpjauto per pusę
  • 3 skiltelių česnako, nenuluptų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 l sultinio
  • 100 ml (1/2 st.) neriebios grietinėlės

  1. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 200 C apie 40 min.
  2. Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, užpilti sultiniu ar vandeniu. Pakaitinti, kol užvirs sultinis, vanduo.
  3. Sriubą sutrinti iki vientisos masės. Įpilti grietinėlės. Sriubą pakaitinti kelias minutes.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus