Ši pankolių sriuba yra švelnaus, gaivaus ir malonaus skonio, nekaloringa, pagaminta su nedaug ingredientų. Pankolis nėra populiari, dažnai naudojama daržovė. Jeigu nesate jo ragavę, ši sriuba gali būti puikus būdas susipažinti su pankoliu. Jis priklauso salierinių šeimos augalų rūšiai. Galima valgyti visas jo dalis. Šviežias pankolis turi anyžių poskonį.
Kaip pagaminti trintą pankolių sriubą?
Pankolių sriuba yra paprastai pagaminama. Pankolį reikia apkepinti keptuvėje, tada kartu pakepti porą. Puode užkaisti sultinį, sudėti bulves ir virti, kol daržovės bus minkštos. Į pabaigą įpilti grietinėlės. Sriubą pagardinti šviežiais krapais, druska, juodaisiais pipirais.
Sriubą patiekėme su paskrudintų sėklų mišiniu ir sumuštiniais su sūdyta lašiša.
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 116 kcal, angliavandenių 18,1 g, riebalų 4,0 g, baltymų 3,0 g
Paruošimo laikas: 40 min.
Trintos pankolių sriubos ingredientai:
- 2 pankolių (iš viso 500 g)
- ½ poro sviesiosios dalies, smulkiai supjaustytos
- 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 700 ml daržovių sultinio
- 100 ml neriebios grietinėlės
- saujelės krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Išpjauti pankolių apatinę kietąją dalį. Juos smulkiai supjaustyti.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti pankolį ir pakepinti apie 10-12 min., kol jis suminkštės. Jeigu svyla keptuvė, galima įpilti šiek tiek vandens.
- Tada suberti porą ir dar pakepinti apie 5 min.
- Puode užvirti sultinį. Sumažinti kaitrą, suberti pankolį, bulves ir viską virti apie 15 min.
- Įpilti grietinėlės, įberti druskos, pipirų, krapų. Viską sutrinti iki tyrės.