Skip to content

Trinta smidrų sriuba

Trinta smidrų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši trinta smidrų sriuba nustebins savo maloniu, švelniu skoniu. Jeigu reiktų surasti labiausiai pavasario metui tinkančią sriubą – be abejonių ši sriuba užimtų pirmąją vietą. Smidrų sriuba yra paprastai pagaminama, ingredientų nėra daug, ji yra nekaloringa.

Svarbu pašalinti sumedėjusią smidrų apačią. Geriausią juos nulaužti per jų lūžimo vietą. Kuo smidrai bus šviežesni, tuo sumedėjusi dalis bus mažesnė.

Trinta smidrų sriuba

Kaip pagaminti trintą smidrų sriubą?

Smidrų sriuba pagaminta iš daržovių, sultinio ir neriebios grietinėlės. Mes ją patiekėme su keptuvėje paskrudinta šaltai rūkyta kiaulienos šonine. Žinoma, sriuba yra skani ir be jos. Šoninę galima keisti paskrudintu varškės sūriu, feta ar sudyta lašiša.

Keptuvėje ištirpinti sviestą. Pakepinti porą apie 3 min. Tada sudėti smidrus ir pakepinti apie 2 min. Puode užkaisti sultinį. Sudėti smidrus, bulves. Virti ant nedidelės kaitros apie 15 min. Įpilti grietinėlės, įberti druskos, pipirų, krapų. Sriubą sutrinti iki tyrės. Sausoje keptuvėje pakepinti nedideliais gabaliukais supjaustytą kiaulienos šoninę. Su ja patiekti sriubą.

Kitos sriubos su daržovėmis:

Smidrų sriuba
Šparagų sriuba

Trinta smidrų sriuba

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 147 kcal, angliavandenių 13,7 g, riebalų 7,8 g, baltymų 5,7 g
  • Paruošimo laikas: 30 min.

Jums reikės:

  • 500 g smidrų
  • ½ poro sviesiosios dalies, smulkiai supjaustytos
  • 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 500 g daržovių sultinio
  • 70 ml (1/3 st.) neriebios grietinėlės
  • saujelės krapų, susmulkintų
  • gabaliuko sviesto
  • 50 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Pašalinti sumedėjusią smidro dalį – nulaužti per jo lūžimo vietą. Juos supjaustyti į 3-4 dalis.
  2. Keptuvėje ištirpinti sviestą. Pakepinti porą apie 3 min. Tada sudėti smidrus ir pakepinti apie 2 min.
  3. Puode užkaisti sultinį. Sudėti smidrus, bulves. Virti ant nedidelės kaitros apie 15 min.
  4. Įpilti grietinėlės, įberti druskos, pipirų, krapų. Sriubą sutrinti iki tyrės.
  5. Sausoje keptuvėje pakepinti nedideliais gabaliukais supjaustytą kiaulienos šoninę. Su ja patiekti sriubą.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus