Skip to content

Vištienos ir pupelių sriuba

Vištienos ir pupelių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši vištienos ir pupelių sriuba yra paprastai ir gana greitai pagaminama. Ji yra soti, su daug baltymų. Sriubos skonis malonus, švelnus.

Kaip pagaminti vištienos ir pupelių sriubą?

Pupeles geriausia naudoti vidutinio dydžio. Jas reikia išmirkyti per naktį ir virti, kol pupelės taps minkštos. Galima naudoti ir konservuotas pupeles. Jas reiktų įdėti į virimo pabaigą.

Šiai sriubai pagaminti reikės vištienos šlaunelių mėsos. Išvirusi ji būna minkšta, sultinga. Galima naudoti vištienos dalis su kaulu ir kartu virti sultinį. Tokiu atveju mėsą reiktų virti apie valandą. Tada reikia nuimti kaulus ir mėsą smulkiai supjaustyti.

Kaip pagaminti vištienos ir pupelių sriubą?

Vištienos šlaunelių mėsą apibarstyti druska, vištienos prieskoniais. Palaikyti kambario temperatūroje apie 15 min. Tada puode užvirti sultinį. Sudėti mėsą ir virti ant nedidelės kaitros apie 15-20 min. Išimti iš puodo.

Kol verda vištiena, reikia keptuvėje pakepinti svogūną, morką ir salierą apie 4 min. Keptuvės daržoves, bulves sudėti į puodą ir virti dar apie 10 min.

Smulkiai supjaustyti mėsą. Sudėti ją atgal į puodą. Suberti krapus, petražoles, pagardinti druska, pipirais.

Vištienos ir pupelių sriuba
Vištienos ir pupelių sriuba

Porcijų skaičius: 6

1 porcijos maistinė vertė: 264 kcal, angliavandenių 13,2 g, riebalų 13,2 g, baltymų 22,5 g

Paruošimo laikas: 40 min.

Vištienos ir pupelių sriubos ingredientai:

  • 150 g baltų vidutinio dydžio pupelių
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos
  • ½ arbat. š. vištienos prieskonių
  • 2 l sultinio
  • 2 morkų
  • 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 saliero koto, supjaustyto
  • saujos šviežių krapų, petražolių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

Ingredientai:

  1. Pupeles išmirkyti per naktį ir išvirti, kol jos taps minkštos.
  2. Vištienos šlaunelių mėsą apibarstyti druska, vištienos prieskoniais. Palaikyti kambario temperatūroje apie 15 min.
  3. Puode užvirinti sultinį. Sudėti vištienos šlaunelių mėsą ir virti ant nedidelės kaitros apie 15-20 min. Išimti iš puodo.
  4. Tuo metu keptuvėje pakepinti svogūną, morką ir salierą apie 4 min. Keptuvės daržoves, bulves sudėti į puodą ir virti dar apie 10 min.
  5. Smulkiai supjaustyti mėsą. Sudėti ją atgal į puodą. Suberti krapus, petražoles, įberti druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus