Šis vištienos šlaunelių mėsos troškinys yra gardus, paprastai pagaminamas, jame yra nemažai daržovių. Padažą gaminome iš grietinėlės ir vištienos sultinio.
Mes patiekėme su ryžiais, bet puikiai tiks ir grikiai, bolivinės balandos, makaronai, bulvės ar šviežių daržovių salotos.
Kaip pagaminti šį vištienos šlaunelių mėsos troškinį?
Pasiruoškite vištienos šlaunelių mėsą: supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais. Tada sumaišykite su vištienos prieskoniais, druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir viską išmaišykite. Palikite marinuotis apie 20 min. kambario temp.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros. Iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinkite vištieną, kol ji lengvai apskrus. Jos gabaliukai neturėtų liestis vieni prie kitų. Jeigu keptuvė mažesnė, galite kepti per du kartus.
Sudėkite morką ir viską pakepinkite keletą minučių. Tada sudėkite česnaką ir pakepinkite apie 30 s.
Tada į keptuvę supilkite grietinėlę, vištienos sultinį ir viską užkaiskite, o tada kaitrą sumažinkite iki mažos ir troškinkite apie 8 min.
Kai morkos suminkštės, sudėkite papriką ir patroškinkite keletą minučių. Tada sudėkite špinatus, žirnelius ir dar patroškinkite apie minutę.
Miltus sumaišykite su keliais šaukštais padažo. Juos supilkite į keptuvę ir maišykite apie minutę. Padažas turėtų truputį sutirštėti. Suberkite krapus, pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Vištienos šlaunelių mėsos troškinys
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 472 kcal, angliavandenių 8,6 g, riebalų 30,9 g, baltymų 25,8 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 morkos, supjaustytos ne visai plonais griežinėliais
- 50 g mažų špinatų
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos šiaudeliais
- 1 st. šaldytų žirnelių
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 250 ml grietinėlės, 30 proc.
- 250 ml vištienos sultinio
- 1/2 arbat. š. vištienos prieskonių
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
- 2 arbat. š. miltų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais. Sumaišykite su vištienos prieskoniais, druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir viską išmaišykite. Palikite marinuotis apie 20 min. kambario temp.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros. Iš abiejų pusių po keletą minučių apkepinkite vištieną. Jos gabaliukai neturėtų liestis vieni prie kitų.
- Sudėkite morką ir pakepinkite keletą minučių. Tada sudėkite česnaką ir pakepinkite apie 30 s.
- Į keptuvę supilkite grietinėlę, sultinį ir viską užkaiskite, o tada kaitrą sumažinkite iki mažos ir troškinkite apie 8 min.
- Kai morkos suminkštės, sudėkite papriką ir patroškinkite keletą minučių. Tada sudėkite špinatus, žirnelius ir dar patroškinkite apie minutę.
- Miltus sumaišykite su keliais šaukštais padažo. Juos supilkite į keptuvę ir maišykite apie minutę. Padažas turėtų truputį sutirštėti.
- Suberkite krapus, pagal skonį įberkite druskos, pipirų.