Skip to content

Vištienos sriuba vaikams – švelnaus skonio ir su daug daržovių

Vištienos sriuba vaikams
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Vištienos sriuba vaikams – patiekalas, kuris visada pavyks skaniai ir patiks tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Sriubą gaminome su vištienos krūtinėle, bet tiks ir šlaunelių mėsa. Vištienos sriuba tinkama vaikams nuo 1 metų, galite ją truputį pasūdyti. Nors šios sriubos pagrindas yra mėsa, bet kiekvieną kartą galite naudoti vis kitokias daržoves, taip sukurdami vis naujus sriubos variantus. Puikiai tiks brokolis, saldi bulvė, kopūstai, cukinijos ir t.t. Vietoj vermišelių galite naudoti ryžius, grikius, avižų dribsnius.

Makaronų sriuba su vištiena

Kaip pagaminti vištienos sriubą vaikams?

Išvirkite vištienos krūtinėlę: ją nuplaukite po tekančiu vandeniu. Mėsą dėkite į verdantį vandenį, virkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Tada išpilkite visą vandenį, užpilkite nauju. Virkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Mėsą atvėsinkite ir suskaidykite į smulkius gabaliukus, tą darykite su šakute, peiliu.

Išvirkite sriubą: puode užkaiskite vandenį, sudėkite sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną, lauro lapą, pipirus. Po 6 min. sudėkite smulkiai pjaustytas bulves ir smulkiais žiedynėliais atskirtą žiedinį kopūstą, virkite apie 6 min.

Tada sudėkite vermišelius, žirnelius ir dar pavirkite keletą minučių. Išimkite lauro lapą, pipirus. Sudėkite vištieną, susmulkintas petražoles, krapus. Leiskite sriubai pastovėti apie 10 min.

Kitos sriubos su vištiena:

Vištienos sriubos vaikams gaminimas
Daržovės
Virta vištiena
Paprasta vištienos sriuba
Daržovių sriuba su vištiena
Vištienos sriuba vaikams

Vištienos sriuba vaikams

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 167 kcal, angliavandenių 13,8 g, riebalų 4,8 g, baltymų 16,9 g
  • Paruošimo laikas: 50 min.

Jums reikės:

  • 100 g vištienos krūtinėlės
  • 1/2 morkos
  • 1 bulvės
  • 1/4 svogūno
  • kelių žiedynų žiedinio kopūsto
  • kelių šaukštų šaldytų žirnelių
  • 1 valg. š. vermišelių
  • lauro lapo
  • keletos juodųjų pipirų
  • saujelės krapų ir petražolių

Gaminimas:

  1. Atskirai išvirkite vištienos krūtinėlę: ją nuplaukite po tekančiu vandeniu. Mėsą dėkite į verdantį vandenį, virkite ant nedidelės ugnies apie 5 min. Tada išpilkite visą vandenį, užpilkite nauju. Virkite ant nedidelės ugnies apie 30 min.
  2. Mėsą atvėsinkite ir suskaidykite į smulkius gabaliukus, tą darykite su šakute, peiliu.
  3. Virkite sriubą: puode užkaiskite vandenį, sudėkite sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną, lauro lapą, pipirus.
  4. Po 6 min. sudėkite smulkiai pjaustytas bulves ir smulkiais žiedynėliais atskirtą žiedinį kopūstą, virkite apie 6 min. Tada sudėkite vermišelius, žirnelius ir dar pavirkite keletą minučių.
  5. Išimkite lauro lapą, pipirus. Sudėkite vištieną, susmulkintas petražoles, krapus.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus