Skip to content

Vištienos sriuba

Vištienos sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši vištienos sriuba yra gardi, soti, o jos suvalgę pasijusite kaip pas močiutę. Sriuba išvirta kartu su sultiniu. Galima naudoti ir kitas vištienos dalis su kaulu. Į sriubą galima įdėti dalį arba visą išvirtą vištieną. Vietoj makaronų galima naudoti ryžius.

Kaip pagamintį šią vištienos sriubą?

Iš pradžių vištienos šlauneles sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti.

Tada į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 1500 ml vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 1 val. Per sietelį perkošti sultinį. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.

Į švarų puodą supilti sultinį. Suberti morkas, salierą, bulves. Kai daržoves suminkštės, suberti makaronus ir virti apie 4-5 min.

Išjungti kaitrą. Įberti druskos juodųjų pipirų, susmulkintų krapų, petražolių, įdėti gabaliuką sviesto. Sudėti visą ar dalį vištienos. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.

Kitos vištienos sriubos:

Vištienos sriuba
Sriuba su vištiena

Vištienos sriuba

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 196 kcal, angliavandenių 16 g, riebalų 8 g, baltymų 17 g
  • Paruošimo laikas: 90 min.

Ingredientai:

  • Sultinys:
  • 500 g vištienos šlaunelių
  • 1500 ml vandens
  • 1 morkos
  • 1 saliero koto
  • 1 svogūno
  • 1 lauro lapo
  • 2 kvapiųjų pipirų
  • 2 juodųjų pipirų

Gaminimas:

  • Sriuba:
  • sultinio
  • 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 2 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 3 valg. š. makaronų, skirtų sriubai
  • druskos, juodųjų pipirų
  • petražolių, krapų pagal skonį
  • 1 valg. š. sviesto
  • mėsos iš sultinio

Gaminimas

  1. Vištienos šlauneles sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti.
  2. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 1500 ml vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 1 val.
  3. Per sietelį perkošti sultinį. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti.
  4. Keptuvėje ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.
  5. Į švarų puodą supilti sultinį. Suberti morkas, salierą, bulves. Kai daržoves suminkštės, suberti makaronus ir virti apie 4-5 min.
  6. Išjungti kaitrą. Įberti druskos juodųjų pipirų, susmulkintų krapų, petražolių, įdėti gabaliuką sviesto. Sudėti visą ar dalį vištienos. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus