Ši vištienos sriuba yra gardi, soti, o jos suvalgę pasijusite kaip pas močiutę. Sriuba išvirta kartu su sultiniu. Galima naudoti ir kitas vištienos dalis su kaulu. Į sriubą galima įdėti dalį arba visą išvirtą vištieną. Vietoj makaronų galima naudoti ryžius.
Kaip pagamintį šią vištienos sriubą?
Iš pradžių vištienos šlauneles sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti.
Tada į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 1500 ml vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 1 val. Per sietelį perkošti sultinį. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.
Į švarų puodą supilti sultinį. Suberti morkas, salierą, bulves. Kai daržoves suminkštės, suberti makaronus ir virti apie 4-5 min.
Išjungti kaitrą. Įberti druskos juodųjų pipirų, susmulkintų krapų, petražolių, įdėti gabaliuką sviesto. Sudėti visą ar dalį vištienos. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.
Kitos vištienos sriubos:
Vištienos sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 196 kcal, angliavandenių 16 g, riebalų 8 g, baltymų 17 g
- Paruošimo laikas: 90 min.
Ingredientai:
- Sultinys:
- 500 g vištienos šlaunelių
- 1500 ml vandens
- 1 morkos
- 1 saliero koto
- 1 svogūno
- 1 lauro lapo
- 2 kvapiųjų pipirų
- 2 juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Sriuba:
- sultinio
- 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 2 vidutinio dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 3 valg. š. makaronų, skirtų sriubai
- druskos, juodųjų pipirų
- petražolių, krapų pagal skonį
- 1 valg. š. sviesto
- mėsos iš sultinio
Gaminimas
- Vištienos šlauneles sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradeda virti, jį išpilti.
- Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 1500 ml vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 1 val.
- Per sietelį perkošti sultinį. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą ant nedidelės kaitros. Pakepinti morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min.
- Į švarų puodą supilti sultinį. Suberti morkas, salierą, bulves. Kai daržoves suminkštės, suberti makaronus ir virti apie 4-5 min.
- Išjungti kaitrą. Įberti druskos juodųjų pipirų, susmulkintų krapų, petražolių, įdėti gabaliuką sviesto. Sudėti visą ar dalį vištienos. Uždengti puodą ir palaikyti apie 10 min.