Šis vištienos troškinys orkaitėje yra paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Jam pagaminti nereikia jokios keptuvės ar kitos kepimo formos. Užtenka tik maišelio, skirto kepimui ir kepimo skardos. Jokių prikepusių, sunkiai atplaunamų indų!
Mes naudojome vištienos blauzdeles ir įvairias daržoves. Jas reikėtų pjaustyti gana stambiai, ypač cukiniją ir papriką. Visos daržovės turėtų būti minkštos, bet dar išlaikančios formą. Kepdamos daržovės išskirs truputį skysčio, tad mėsa ir daržoves nebus sausos. Patiekalą valgėme su grietine bei marinuotais agurkėliais.
Kaip pagaminti šį vištienos troškinį orkaitėje?
Dubenyje sumaišykite vištienos marinato ingredientus, į jį sudėkite vištienos blauzdeles ir apvoliokite marinate. Marinuokite 20 minučių ar ilgiau.
Pasiruoškite daržoves: bulves supjaustykite ne visai plonomis skiltelėmis, morkas stambiais gabaliukais, cukiniją – į 5–6 dalis, svogūną – į 4, papriką į 4–6 dalis. Tada visas daržoves sudėkite į švarų dubenį, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Viską išmaišykite.
Į kepimo maišelį sudėkite daržoves, ant viršaus vištieną, maišelį užriškite. Jį padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 200 C laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje (su funkcija viršus–apačia) apie 45–50 min.
Kai daržovės jau bus minkštos, maišelį prakirpkite, įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir dar pakepkite keletą minučių, kad daržovės ir mėsa kiek apskrustų.
Daržoves, blauzdeles perkelkite į indą, apibarstykite šviežiais krapais. Patiekite su grietine ar kitu padažu.
Kiti troškiniai su vištiena:
Vištienos troškinys orkaitėje
- Porcijų skaičius: 3
- 1 porcijos maistinė vertė: 388 kcal, angliavandenių 35,9 g, riebalų 14,4 g, baltymų 22,7 g
- Paruošimo laikas: 1 val.
Ingredientai:
Vištiena:
- 6 vištienos blauzdelių
- 1 valg. š. majonezo
- 1 valg. š. vandens
- 2 skiltelių česnako, sutrintų
- 1 arbat. š. vištienos prieskonių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Daržovės:
- 4 nedidelių bulvių
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 1 mažos jaunos cukinijos
- 1 raudonosios paprikos
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbat. saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- saujelės šviežių krapų
- grietinės (patiekimui)
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite vištienos marinato ingredientus, sudėkite vištieną ir apvoliokite marinate. Marinuokite 20 min. arba galima ir ilgiau.
- Bulves supjaustykite ne visai plonomis skiltelėmis, morkas stambiais gabaliukais, cukiniją – į 5–6 dalis, svogūną – į 4, papriką į 4–6 dalis.
- Daržoves sudėkite į švarų dubenį, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Viską išmaišykite.
- Į kepimo maišelį sudėkite daržoves, ant viršaus vištieną, maišelį užriškite. Jį padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 200 C laipsnių temp. įkaitintoje orkaitėje (su funkcija viršus–apačia) apie 45–50 min.
- Maišelį prakirpkite, įjunkite ventiliatoriaus funkciją ir dar pakepkite keletą minučių, kad daržovės ir mėsa kiek apskrustų.
- Daržoves, blauzdeles perkelkite į indą, apibarstykite šviežiais krapais. Patiekite su grietine.