Vištienos troškinys su bulvėmis – sotus, gardus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Jis pagamintas iš visiškai paprastų ingredientų: vištienos šlaunelių mėsos, bulvių, morkų, saliero, šaldytų žirnelių, svogūnų, grietinės ir t.t.
Šis vištienos troškinys su bulvėmis primena tirštą sriubą. Troškinio skystis turėtų būti gana tirštas. Patiekalą galima valgyti vieną arba patiekite su paskrudinta šviesia duona.
Kaip pagaminti šį vištienos troškinį su bulvėmis?
Iš pradžių susipjaustykite daržoves – jas reiktų pjaustyti gana stambiai. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, druska, pipirais ir 1 valg. š. miltų. Palikite pastovėti kambario temp. apie 15 min.
Keptuvėje vištieną apkepinkite po 3–4 min. iš abiejų pusių, kol mėsa kiek apskrus. Geriausia tą daryti per 2 kartus, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų.
Tada puode pakepinkite svogūną apie 4 min. ar kol jis suminkštės. Sudėkite česnakus ir apkepinkite apie 1 min., sudėkite morkas, salierus ir dar pakepinkite kelias minutes.
Į puodą sudėkite vištieną, baziliką, paprikos miltelius, supilkite sultinį, viską užkaiskite, sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 15 min. Suberkite bulves ir troškinkite dar apie 20 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
Mažame inde sumaišykite grietinę, 4–5 šaukštus sultinio iš puodo ir šaukštą miltų. Viską supilkite į puodą ir išmaišykite. Sudėkite žirnelius. Virkite dar kelias minutes, kol sultinys kiek sutirštės. Į pabaigą įberkite krapų, druskos, pipirų pagal skonį.
Kiti troškiniai ir guliašai su vištiena:
- Vištienos guliašas – vengriškas paprikašas
- Troškinys su vištienos šlaunelių mėsa
- Vištienos troškinys su grietinėle
Vištienos troškinys su bulvėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 448 kcal, angliavandenių 29,0 g, riebalų 19,3 g, baltymų 26,3 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 2 morkų, supjaustytų gana stambiais griežinėliais
- 2 saliero kotų, supjaustytų ne visai smulkiai
- 6 nedidelių bulvių, supjaustytų ne visai smulkiais gabaliukais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 skiltelių česnako, sugrūstų ar smulkiai sutarkuotų
- 2/3 st. šaldytų žirnelių
- 800 ml vištienos sultinio
- 2 valg. š. grietinės
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- 2 valg. š. miltų
- 1 arbat. š. džiovintų bazilikų
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- šlakelio aliejaus kepimui
- saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais. Apšlakstykite aliejumi, druska, pipirais ir 1 valg. š. miltų. Palikite pastovėti kambario temp. apie 15 min.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir vištieną apkepinkite po 3–4 min. iš abiejų pusių, kol mėsa kiek apskrus. Geriausia tą daryti per 2 kartus, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų.
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir jį apkepinkite apie 4 min. ar kol suminkštės. Sudėkite česnakus ir apkepinkite apie 1 min. Tada sudėkite morkas, salierus ir dar pakepinkite kelias minutes.
- Į puodą sudėkite vištieną, baziliką, paprikos miltelius, supilkite sultinį, viską užkaiskite, sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 15 min.
- Sudėkite bulves ir troškinkite dar apie 20 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
- Indelyje sumaišykite grietinę, 4–5 šaukštus sultinio iš puodo ir šaukštą miltų. Viską supilkite į puodą ir išmaišykite. Sudėkite žirnelius. Virkite dar kelias minutes, kol sultinys kiek sutirštės.
- Įberkite krapų, druskos, pipirų pagal skonį.