Šis vištienos troškinys su daržovėmis yra greitai ir lengvai pagaminamas. Jis puikiai tik tiems, kurie nenori ilgai stovėti virtuvėje prie puodų. Norėdami pagaminti šį troškinį, užtruksite tik iki 25 minučių. Šis patiekalas yra įkvėptas kiniško stir–fry, tad daržoves kepėme gana trumpai, o padažą gaminome su sojų padažu. Tad šio troškinio skonis yra išties puikus.
Naudojome vištienos krūtinėlę – ją sumaišėme su šaukštu krakmolo. Todėl iškepusi mėsa buvo minkšta ir sultinga, o jos išorė truputį apskrudusi.
Daržoves galima naudoti ir kitokias: puikiai tiks cukinija, brokolis, pievagrybiai. Padažas buvo gana švelnaus skonio – norint, kad būtų intensyvesnis, galima įdėti truputį aštraus padažo.
Kiti receptai su vištiena:
- Tailandietiškas vištienos karis su daržovėmis
- Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena
- Cukinijų troškinys su vištiena
- Greitas ramenas su vištiena
Kaip pagaminti šį vištienos troškinį su daržovėmis?
Pirmiausia susipjaustykite vištieną nedideliais, gan plonais gabaliukais. Ją apibarstykite krakmolu, druska, pipirais. Vištieną geriausia rankomis sumaišykite su krakmolu. Palaikykite kambario temperatūroje apie 10 min.
Tada keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, iš abiejų pusių pakepinkite vištieną, daugmaž po 4 minutes. Ji turėtų būti truputį apskrudusi. Kepant vištienos gabaliukai turėtų nesiliestų vieni prie kitų. Vištieną išimkite iš keptuvės.
Keptuvėje vėl įkaitinkite šlakelį aliejaus, kelias minutes pakepinkite svogūną ir morką. Tada sudėkite šparagines pupeles, pakepinkite 3–4 min. Tada sudėkite papriką ir ją pakepinkite 2 min. Galiausiai 30 sek. pakepinkite česnaką, imbierą.
Indelyje sumaišykite padažo ingredientus. Į keptuvę atgal sudėkite vištieną, supilkite padažą. Viską pakaitinkite, tada sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite kelias minutes ar kol padažas sutirštės. Užbarstykite svogūnų laiškų, sezamų sėklų. Patiekite su ryžiais.
Vištienos troškinys su daržovėmis
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 370 kcal, angliavandenių 15,8 g, riebalų 15,6 g, baltymų 39,9 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
Vištiena:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 valg. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Daržovės:
- 1 raudonosios paprikos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 1 morkos, sutarkuotos šiaudeliais
- 1 st. šaldytų šparaginių pupelių
- 1/2 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbat. š. imbiero, tarkuoto
- kelių svogūnų laiškų, supjaustytų
- žiupsnelio sezamų sėklų
- šlakelio aliejaus kepimui
Padažas:
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 2 valg. sojų padažo
- 200 ml sultinio
- 1/2 valg. š. ryžių ar obuolių acto
- 1/2 arbat. š. rudojo cukraus
- 2 arbat. š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
- Vištieną supjaustyti nedideliais, gana plonais gabaliukais. Sumaišyti su krakmolu, druska, pipirais. Geriausia sumaišyti su rankomis. Palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, iš abiejų pusių pakepinti vištieną, daugmaž po 4 min. Ji turėtų būti lengvai apskrudusi. Reiktų stengtis, kad vištienos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų.
- Mėsą išimti iš keptuvės. Joje vėl įkaitinti aliejų, kelias minutes pakepinti svogūną ir morką.
- Sudėti šparagines pupeles, pakepinti 3–4 min. Tada sudėti papriką ir ją pakepinti 2 min. Galiausiai 30 sek. pakepinti česnaką, imbierą.
- Indelyje sumaišyti padažo ingredientus.
- Į keptuvę atgal sudėti vištieną, supilti padažą. Viską pakaitinti, tada sumažinti kaitrą ir dar pakepti kelias minutes ar kol padažas sutirštės.
- Užbarstyti svogūnų laiškų, sezamų sėklų. Patiekti su ryžiais.