Šis vištienos troškinys su grietinėle yra skanus ir sotus, o jam pagaminti reikės tik vienos keptuvės. Ingredientai irgi paprasti: vištienos krūtinėlė, morkos, bulvės, šaldyti žirneliai, svogūnas, grietinėlė, sultinys bei prieskoniai. Kadangi šiame troškinyje yra bulvių, galima jį valgyti ir vieną. Taip pat galima patiekti su šviesia duona.
Daržoves troškinkite, kol jos bus minkštos. Padažas turėtų būti gana tirštas – iš pradžių jis bus gana skystas, bet į troškinimo pabaigą kiek sutirštės.
Kaip pagamintį šį vištienos troškinį su grietinėle?
Vištieną geriausia palaikyti kambario temperatūroje apie 20 minučių. Tada ją supjaustykite nedideliais, gana plonais gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutiškos–aukštos ugnies, sudėkite vištienos gabaliukus ir viską pakepinkite apie 4–5 min. Kepant jie turėtų kuo mažiau liestis vieni prie kitų. Vištiena turėtų būti kiek apskrudusi. Suberkite papriką, persiladą, druską, pipirus, viską išmaišykite ir dar pakepinkite minutę.
Vištieną išimkite iš keptuvės. Joje pakepinkite svogūną ir morkas, kol jie suminkštės. Tada suberkite miltus, viską išmaišykite ir dar pakepinkite apie minutę. Supilkite grietinėlę, sultinį, viską išmaišykite. Sudėkite bulves, viską užkaitinkite iki virimo, o tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 5 minutes.
Sudėkite vištieną ir dar troškinkite apie 10 minučių ar kol daržovės bus minkštos. Į pabaigą sudėkite žirnelius. Įberkite petražolių ar krapų, druskos, pipirų pagal skonį.
Kiti troškiniai su vištiena:
- Vištienos troškinys su daržovėmis
- Vištienos troškinys su ryžiais ir daržovėmis
- Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena
Vištienos troškinys su grietinėle
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 410 kcal, angliavandenių 17,0 g, riebalų 23,4 g, baltymų 31,5 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos nedideliai, gan plonais gabaliukais
- 2 nedidelių morkų, smulkiai supjaustytų
- 3 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
- 1 st. (100 g) šaldytų žirnelių
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 200 ml grietinėlės, 30 proc. riebumo
- 250 ml vištienos sultinio
- 1 valg. š. miltų
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. persilado
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- saujelės šviežių petražolių ar krapų
Gaminimas:
- Vištieną palaikyti kambario temp. apie 20 min. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti vištieną ir ją apkepti, kol lengvai apskrus, apie 4–5 min. Reiktų stegtis, kad jie kuo mažiau liestųsi vieni prie kitų. Suberti, papriką, persiladą, druską, pipirus, viską išmaišyti ir dar pakepinti minutę.
- Vištieną išimti iš keptuvės. Ją išvalyti, įkaitinti šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėti svogūną, morkas ir pakepinti 4–5 minutes, kol daržovės kiek suminkštės.
- Suberti miltus, viską išmaišyti ir dar pakepinti apie minutę. Supilti grietinėlę, sultinį, viską išmaišyti. Sudėti bulves, viską užkaitinti iki virimo, o tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir troškinti apie 5 minutes.
- Sudėti vištieną ir dar troškinti apie 10 min. ar kol daržovės bus minkštos. Į pabaigą sudėti žirnelius. Įberti petražolių ar krapų, druskos, pipirų pagal skonį.