Voveraitės su grietine yra tas patiekalas, be kurios daugelis neįsivaizduoja savo vasaros. Jį pagaminsite greitai ir paprastai. Dažniausiai voveraitės su grietine patiekiamos kartu su virtomis bulvėmis, šviežiais ar raugintais agurkais. Vietoj grietinės galite naudoti grietinėlę.
Kokių ingredientų reikės voveraitėms su grietine?
- Voveraičių
- Svogūno
- Skiltelės česnako
- Grietinės
- Krapų
- Sviesto kepimui
- Druskos, juodųjų pipirų
Kaip pagaminti voveraites su grietine?
Paruoškite voveraites: jas nuplaukite, nuvalykite, didesnes pirštais perskirkite į kelias dalis. Supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite svogūną ir jį pakepinkite kelias minutes.
Į keptuvę sudėkite voveraites ir troškinkite apie 10 min. ar kol išgaruos skystis, grybai suminkštės. Sudėkite grietinę, išmaišykite, galite įpilti truputį vandens. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite susmulkintą česnako skiltelę. Dar patroškinkite keletą minučių. Į troškinį įberkite krapų. Patiekite su virtomis bulvėmis.
Kiti receptai su voveraitėmis:
Voveraitės su grietine
- Porcijų skaičius: 2
- 1 porcijos maistinė vertė: 229 kcal, angliavandenių 6,9 g, riebalų 20,8 g, baltymų 5,6 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
- 200 g voveraičių
- 1 nedidelio svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 100 g grietinės
- saujelės krapų
- gabaliuko sviesto kepimui
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes pirštais perskirkite į kelias dalis.
- Supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite svogūną ir jį pakepinkite kelias minutes.
- Sudėkite voveraites ir troškinkite apie 10 min. ar kol išgaruos skystis, grybai suminkštės.
- Sudėkite grietinę, išmaišykite, galite įpilti truputį vandens. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite susmulkintą česnako skiltelę. Dar patroškinkite keletą minučių.
- Įberkite krapų. Patiekite su virtomis bulvėmis.