Skip to content

Voveraitės su grietine: vasariškas ir lengvai pagaminamas troškinys

Voveraitės su grietine
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Voveraitės su grietine yra tas patiekalas, be kurios daugelis neįsivaizduoja savo vasaros. Jį pagaminsite greitai ir paprastai. Dažniausiai voveraitės su grietine patiekiamos kartu su virtomis bulvėmis, šviežiais ar raugintais agurkais. Vietoj grietinės galite naudoti grietinėlę.

Voveraitės su grietine

Kokių ingredientų reikės voveraitėms su grietine?

  • Voveraičių
  • Svogūno
  • Skiltelės česnako
  • Grietinės
  • Krapų
  • Sviesto kepimui
  • Druskos, juodųjų pipirų

Kaip pagaminti voveraites su grietine?

Paruoškite voveraites: jas nuplaukite, nuvalykite, didesnes pirštais perskirkite į kelias dalis. Supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite svogūną ir jį pakepinkite kelias minutes.

Į keptuvę sudėkite voveraites ir troškinkite apie 10 min. ar kol išgaruos skystis, grybai suminkštės. Sudėkite grietinę, išmaišykite, galite įpilti truputį vandens. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite susmulkintą česnako skiltelę. Dar patroškinkite keletą minučių. Į troškinį įberkite krapų. Patiekite su virtomis bulvėmis.

Kiti receptai su voveraitėmis:

Voveraičių su grietine gaminimas
Voveraitės
Keptos voveraitės
Troškintos voveraitės
Voveraitės grietinės padaže
Grietinėje troškintos voveraitės

Voveraitės su grietine

  • Porcijų skaičius: 2
  • 1 porcijos maistinė vertė: 229 kcal, angliavandenių 6,9 g, riebalų 20,8 g, baltymų 5,6 g
  • Paruošimo laikas: 20 min.

Jums reikės:

  • 200 g voveraičių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g grietinės
  • saujelės krapų
  • gabaliuko sviesto kepimui
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes pirštais perskirkite į kelias dalis.
  2. Supjaustykite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite svogūną ir jį pakepinkite kelias minutes.
  3. Sudėkite voveraites ir troškinkite apie 10 min. ar kol išgaruos skystis, grybai suminkštės.
  4. Sudėkite grietinę, išmaišykite, galite įpilti truputį vandens. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite susmulkintą česnako skiltelę. Dar patroškinkite keletą minučių.
  5. Įberkite krapų. Patiekite su virtomis bulvėmis.
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
5 1 balsas
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus