Žali šaltibarščiai patiks tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo. Skamba kiek neįprastai, bet tikrai verta pasigaminti šiuos žalios spalvos šaltibarščius. Gaminome juos su špinatais, agurkais ir ridikėliais. Jie yra gaivaus skonio, primena žaliąjį kokteilį.
Ši šalta sriuba puikiai tinka tiems, kurie maitinasi sveikiau, savo mityboje vengia konservuotų produktų. Špinatai ne tik suteikia gražią spalvą, bet yra naudingi sveikatai. Jie turi mažai kalorijų, špinatuose daug mineralų: geležies, kalcio, magnio. Taip jie turi vitaminų A, C, K, folio rūgšties, antioksidantų.
Kaip pagaminti šiuos žalius šaltibarščius?
Į dubenį supilkite kefyrą, sudėkite 1/2 supjaustyto agurko, špinatus ir viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Įberkite druskos, pipirų, cukraus pagal skonį, įspauskite truputį citrinos sulčių. Likusį agurką, ridikėlius sutarkuokite burokine tarka, krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite. Viską sudėkite į didelį dubenį ir išmaišykite.
Ant viršaus užpilkite kefyrą, išmaišykite ir palikite šaldytuve apie 30 min. Žalius šaltibarščius patiekite su smulkiai supjaustytais ridikėliais, krapais, taip pat bulvėmis, kiaušiniais.
Kiti šaltibarščių ir šaltų sriubų receptai:
- Balti šaltibarščiai su ridikėliais ir marinuotais agurkais
- Šaltibarščių receptas
- Šalta agurkų sriuba
Žali šaltibarščiai
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 107 kcal, angliavandenių 10,7 g, riebalų 4,8 g, baltymų 6,6 g
- Paruošimo laikas: 15 min.
Jums reikės:
- 750 g kefyro
- 1 ilgavaisio agurko
- 50 g mažų špinatų
- 4 nedidelių ridikėlių
- saujos krapų
- saujos svogūnų laiškų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- cukraus, pagal skonį
- šlakelio šviežios citrinos sulčių
- Patiekimui: virtų kiaušinių, bulvių, krapų, ridikėlių
Gaminimas:
- Į dubenį supilkite kefyrą, sudėkite 1/2 supjaustyto agurko, špinatus ir viską sutrinkite maisto smulkintuvu. Įberkite druskos, pipirų, cukraus pagal skonį, įspauskite truputį citrinos sulčių.
- Likusį agurką, ridikėlius sutarkuokite burokine tarka, krapus, svogūnų laiškus susmulkinkite. Viską sudėkite į didelį dubenį ir išmaišykite.
- Ant viršaus užpilkite kefyrą, išmaišykite ir palikite šaldytuve apie 30 min.
- Žalius šaltibarščius patiekite su smulkiai supjaustytais ridikėliais, krapais, taip pat bulvėmis, kiaušiniais.