Šis kopūstų troškinys yra su azijietiškais skoniais, nes pagardintas sojų padažu, imbieru. Jį gaminome su malta jautiena, morka, paprika. Šį troškinį pasigaminti išties paprasta ir neužima daug laiko. Jis patiks ir tiems, kurie nemėgsta tradiciškai paruošto kopūsto.
Šiame troškinyje kopūstas turėtų būti pakankamai minkštas, bet dar išlaikyti ir traškumą. Patiekėme su ryžiais. Papildomai galima apšlakstyti kepintų sezamų aliejumi, taip pat norint aštrumo galima apšlakstyti „Sriracha“ padažu ar kitais kiniškais padažais.
Kaip pagaminti šį kopūstų troškinį su malta mėsa?
Plonai supjaustyti kopūstą, morką sutarkuoti šiaudeliais, papriką – gan plonomis juostelėmis, imbiero šaknį ir česnako skilteles smulkiai sutarkuoti.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ir pakepinti maltą jautieną, kol ji nebebus raudona, išgaruos skystis, daugmaž apie 7–8 min. Suberti imbierą, česnakus, morką ir pakepinti apie minutę. Supilti pomidorų padažą, įberti saldžiosios paprikos miltelių, baltųjų pipirų, įpilti šaukštą sojų padažo ir viską išmaišyti.
Į keptuvę sudėti kopūstus, papriką, išmaišyti ir viską kelias minutes pakepinti. Įpilti šlakelį vandens, uždengti dangtį ir troškinti, kol kopūstai taps minkšti, bet dar bus truputį traškūs. Troškinti daugmaž apie 15 minučių.
Indelyje sumaišyti visus padažo ingredientus. Užpilti ant troškinio, viską išmaišyti. Apibarstyti sezamų sėklomis, kalendromis ir svogūnų laiškais.
Kiti receptai su kopūstais:
Kopūstų troškinys su malta mėsa
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 275 kcal, angliavandenių 26,7 g, riebalų 9,9 g, baltymų 16,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 400–500 g (1/2) nedidelio kopūsto, plonai supjaustyto
- 400 g maltos jautienos
- 1 morkos, sutarkuotos šiaudeliais
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos plonomis juostelėmis
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 2 skiltelių česnakų, sutarkuotų
- 1 valg. š. imbiero šaknies, sutarkuotos
- 1 valg. š. sojų padažo
- 1/2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- sezamų sėklų apibarstymui
- saujelės kalendrų ar svogūnų laiškų, susmulkintų
- šlakelio aliejaus kepimui
Padažas:
- 3 valg. š. sojų padažo
- 3 valg. š. vandens ar sultinio
- 2 arbat. š. ryžių acto (ar obuolių acto)
- 1/2 arbat. š. cukraus
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Pakepinti jautieną, kol ji nebebus raudona, išgaruos skystis, apie 7–8 min.
- Pakepinti česnakus, imbierą, morką apie minutę. Maltą jautieną sumaišyti su pomidorų padažu, paprikos milteliais, baltaisiais pipirais ir šaukštu sojų padažu.
- Sudėti kopūstus, papriką, viską išmaišyti, pakepinti kelias minutes. Tada įpilti truputį vandens, uždengti dangtį ir troškinti, kol kopūstai taps minkšti, bet dar bus truputį traškūs, daugmaž apie 15 min.
- Sumaišyti padažo ingredientus, užpilti ant kopūstų ir gerai viską išmaišyti. Apibarstyti sezamų sėklomis, kalendromis ir svogūnų laiškais.