Ši meksikietiška sriuba primena įprastą čili sriubą, tik ją gaminome su vištiena, ryžiais, o patiekėme su tortilijų traškučiais. Jie yra pagrindinis šios sriubos akcentas. Dažniausiai tortilijų traškučiai yra naudojami nachos patiekale, kuris yra kepamas orkaitėje. Mes juos naudojome patiekdami ant sriubos. Traškučius galima kiek pasmulkinti ir tada užbarstyti ant viršaus.
Sriubos gaminimas yra tikrai nesudėtingas ir greitas. Nors ji skani ir be priedų, bet su jais sriuba tampa tokia, kurios norisi suvalgyti ne vieną dubenėlį. Taip pat patiekėme su grietine, tarkuotu sūriu.
Panašūs receptai:
Kaip pagaminti šią meksikietišką sriubą su vištiena ir tortilijų traškučiais?
Iš pradžių reikia pamarinuoti vištieną: apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, juodųjų pipirų ir takų prieskonių. Palikti marinuotis apie 20 minučių.
Puode pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudėti vištieną ir apkepinti, kol ji lengvai apskrus, apie 4–5 minutes.
Į puodą supilti sultinį, pomidorus, suberti ryžius, papriką, likusius takų prieskonių. Viską užvirti, tada sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 10 minučių. Tada suberti pupeles ir virti dar apie 5 minutes. Suberti kukurūzus, smulkintas kalendras.
Sriubą patiekti su tortilijų traškučiais, grietine, tarkuotu sūriu, aitriąja paprika.
Meksikietiška sriuba su vištiena ir tortilijų traškučiais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 262 kcal, angliavandenių 23 g, riebalų 8,4 g, baltymų 17,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 skardinės raudonųjų pupelių
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 3 valg. š. basmati ryžių
- 800 ml sultinio
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1/2 svogūno
- 2 1/2 arbat. š. takų (tacos) prieskonių
- saujelės šviežių kalendrų ar petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Patiekimui:
- tortilijų traškučių
- tarkuoto sūrio
- grietinės jogurto
- aitriosios paprikos
Gaminimas:
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti druska, pipirais ir 1 1/2 arbat. š. tako prieskonių. Pamarinuoti apie 20 min. kambario temperatūroje.
- Puode pakepinti svogūną keletą minučių. Sudėti vištieną ir ją apkepinti apie 4–5 min. ar kol nebebus raudonos spalvos.
- Į puodą supilti pomidorus, papriką, ryžius, sultinį, įberti likusius takų prieskonius ir viską užkaitinti iki virimo, sumažinti ugnį ir virti apie 10 min.
- Sudėti pupeles ir dar pavirti apie 5 min. Į pabaigą suberti smulkintas kalendras, kukurūzus. Patiekti su tortilijų traškučiais, grietine, tarkuotu sūriu, aitriąja paprika.