Skip to content

Čili sriuba

Čili sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Čili sriuba yra jaukus, komfortiškas patiekalas, kuris niekada nenuvilia, o jos pagaminimas ypač paprastas. Prieskonių dėti galima pagal skonį. Ši sriuba gali būti tiek labai aštri, tiek švelnaus skonio. Pagal šį receptą pagaminta čili sriuba buvo švelniai aštraus skonio. Geriausia ją patiekti su tarkuotu čederio sūriu, grietine ir paskrudintu batonu.

Čili sriuba

Kaip pagaminti šią čili sriubą?

Iš pradžių puode reikia įkaitinti aliejų. Pakepinti aitriąją papriką ir svogūną apie 4-5 min. ar kol jis taps lengvai auksinės spalvos. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 s. Tada sudėti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti, kol ji nebebus raudona, išgaruos skystis.

Į puodą supilti pomidorus, pupeles, vandenį ar sultinį. Viską užkaisti iki virimo. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 25 min.

Suberti papriką. Virti, kol ji suminkštės. Suberti kukurūzus, petražoles ar kalendras. Jeigu reikia, įberti dar prieskonių, druskos. Patiekti su čederio sūriu, grietine.

Kitų čili sriubų ir troškinių receptai:

Skaniausia čili sriuba
Paprasta čili sriuba

Čili sriuba

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 207 kcal, angliavandenių 19 g, riebalų 6 g, baltymų 21 g
  • Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • 450 g smulkintos jautienos
  • 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 2 (800 g) skardinių smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 skardinės (grynojo kiekio 240 g) raudonųjų pupelių
  • 350 ml vandens ar sultinio
  • 1 aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 skiltelių česnako, susmulkintų
  • saujos šviežių petražolių ar kalendrų
  • 2 arbat. š. kumino
  • 2 arbat. š. raudonosios paprikos
  • 1 arbat. š. aitriosios paprikos (ar pagal skonį)
  • 1 arbat. š. raudonėlio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • Patiekimui: tarkuoto čederio sūrio, grietinės, skrudinto batono

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinti aliejų. Pakepinti aitriąją papriką ir svogūną apie 4-5 min. ar kol jis taps lengvai auksinės spalvos. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.
  2. Sudėti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti, kol ji nebebus raudona, išgaruos skystis.
  3. Supilti pomidorus, pupeles, vandenį ar sultinį. Viską užkaisti iki virimo. Tada sumažinti kaitrą iki nedidelės ir virti apie 25 min.
  4. Suberti papriką. Virti, kol ji suminkštės.
  5. Suberti kukurūzus, petražoles ar kalendras. Jeigu reikia, įberti dar prieskonių, druskos.
  6. Patiekti su čederio sūriu, grietine.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus