Skip to content

Perlinių kruopų sriuba su vištiena

Perlinių kruopų sriuba su vištiena
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši perlinių kruopų sriuba su vištiena yra tai, ko norisi žvarbią dieną. Sriuba yra lengvai pagaminama, o jos skonis išties gardus. Mes gaminome su vištienos šlaunelių mėsa, bet galima naudoti vištienos dalis su kaulu (šlaunes, ketvirčius ir pan.). Tokiu atveju kartu išvirs ir vištienos sultinys. Mėsą reiktų virti kartu su perlinėmis kruopomis.

Jeigu norite šią sriubą išvirti greičiau, galite perlines kruopas išmirkyti vandenyje per naktį.

Perlinių kruopų sriuba su vištiena

Kaip pagaminti šią perlinių kruopų sriubą su vištiena?

Į puodą supilkite sultinį ir virkite perlines kruopas apie 20 min. Tuo metu keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, morką, salierą.

Vištienos šlaunelių mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie 15 min. Sudėkite į puodą kartu su daržovėmis iš keptuvės, bulves, džiovintas daržoves ir virkite apie 15 min.

Vištieną išimkite iš puodo, truputį atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite atgal į sriubą, taip pat suberkite petražoles, krapus. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.

Kiti receptai su perlinėmis kruopomis:

Ingredientai sriubai
Sriuba su daržovėmis
Sriuba su vištiena
Perlinių kruopų sriuba
Perlinių kruopų sriuba su mėsa
Sriuba su vištiena

Perlinių kruopų sriuba su vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 264 kcal, angliavandenių 28,4 g, riebalų 6,2 g, baltymų 15,6 g
  • Paruošimo laikas: 50 min.

Jums reikės:

  • 100 g perlinių kruopų
  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1,5 l vištienos sultinio
  • 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
  • 2 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1/2 st. šaldytų žirnelių
  • 1 arbat. š. džiovintų daržovių sriubai
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Puode užkaiskite sultinį, suberkite perlines kruopas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 25 min.
  2. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, morką ir salierą apie 4–5 min.
  3. Vištienos šlaunelių mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie 15 min. Sudėkite į puodą. Taip pat sudėkite daržoves iš keptuvės, bulves, džiovintas daržoves ir virkite apie 15 min.
  4. Mėsą išimkite iš puodo, truputį atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite atgal į sriubą, taip pat suberkite petražoles, krapus. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus