Ši ryžių sriuba su vištiena yra soti ir maistinga. Iš pradžių reikia išsivirti vištienos sultinį, o tada iš jo virti sriubą. Nors pagaminimas kiek užtrunka, bet išties verta pasigaminti šią sriubą. Taip pat šioje sriuboje yra daug baltymų.
Ryžius galima naudoti įvairių rūšių. Šioje sriuboje buvo naudojami basmati ryžiai. Jie greitai išverda, o jų skonis aromatingas.
Į sriubą galima dėti visą arba dalį vištienos. Likusią vištieną galima naudoti salotoms, sumuštiniams.
Kaip pagaminti šią ryžių sriubą su vištiena?
Iš pradžių verdame sultinį: vištienos ketvirčius sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradės virti, jį išpilti. Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 2 l vandens, užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 50 min.
Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Tada pakepinti porą, morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min. Svarbu nesudeginti poro!
Iš puodo išimti vištieną, kitus ingredientus. Vištieną nukaulinti, mėsą smulkiai supjaustyti.
Į puodą sudėti ryžius. Po 5 min. suberti daržoves. Virti dar apie 7 min. Galiausiai sudėti visą ar dalį vištienos. Įberti druskos, suberti krapus, petražoles.
Kitos sriubos su ryžiais:
- Ryžių ir pomidorų sriuba
- Aštri sriuba su jautiena ir ryžiais
- Kalakutienos sriuba su kopūstais ir ryžiais
Ryžių sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 187 kcal, angliavandenių 7 g, riebalų 9 g, baltymų 19 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.
Ingredientai:
- Sultinys
- 500 g vištienos ketvirčių (ar kitų dalių su kaulu)
- 2 l vandens
- 1 morkos
- 1 saliero koto
- 1 svogūno
- 1lauro lapo
- 2 juodųjų pipirų
- 2 kvapiųjų pipirų
- Sriuba
- Sultinio
- Vištienos
- 100 g (1/2 st.) „Basmati“ ryžių
- 1 morkos
- 1 saliero koto
- 1/3 poro šviesiosios dalies
- saujos šviežių krapų
- saujos šviežių petražolių
- žiupsnelio druskos
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Vištienos ketvirčius sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Kai vanduo pradės virti, jį išpilti.
- Į puodą sudėti visus sultinio ingredientus, įpilti 2 l vandens. Užvirti vandenį, tada sumažinti kaitrą iki minimalios ir virti apie 50 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ant nedidelės kaitros. Pakepinti porą, morką, salierą, kol jie suminkštės, apie 4-5 min. Svarbu nesudeginti poro!
- Iš puodo išimti vištieną, kitus ingredientus. Vištieną nukaulinti. Mėsą smulkiai supjaustyti.
- Į sultinį sudėti ryžius. Po 5 min. suberti daržoves. Virti dar apie 7 min.
- Sudėti visą ar dalį vištienos. Įberti druskos, suberti krapus, petražoles.