Ši itališka daržovių sriuba „Minestrone“ yra spalvinga, aromatinga ir gardi. Ji pagaminta su baltomis pupelėmis ir makaronais. Sriuba puikiai tinka norintiems suvalgyti didelį kiekį daržovių. Jas galima naudoti pačias įvairiausias. Puikiai tiks ir įvairūs daržovių likučiai. Pupeles galima naudoti ir kitokių rūšių.
Geriausia makaronus išvirti atskirai dideliame kiekyje vandens. Tada jie ir pašildžius sriubą išlaikys formą, per daug nesuminkštės.
„Minestrone“ sriubą patiekti su tarkuotu parmezanu ar kitu kietuoju sūriu.
Kaip pagaminti minestrone sriubą?
Dideliame puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Suberti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės. Pakepinti česnaką apie 30 s. Į puodą supilti sultinį, pomidorus. Viską užvirinti, tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Sudėti šparagines pupeles, bulvę ir virti, kol daržovės suminkštės. Į pabaigą sudėti špinatus, pupeles, įberti raudonėlio, petražolių, druskos, juodųjų pipirų.
Kol verda sriuba, kitame puode užkaisti vandenį, pasūdyti. Suberti makaronus ir juos virti, kol jie bus „al dente“ – dar ne iki galo išvirę.
Makaronus suberti į sriubą. Viską išmaišyti ir sriubą palikti pastovėti apie 10 min. Patiekti su tarkuotu parmezanu.
Kitos sriubos su makaronais:
Minestrone sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 242 kcal, angliavandenių 31 g, riebalų 8 g, baltymų 12 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 400 g (1 skardinės) konservuotų baltų pupelių
- 400 g (1 skardinės) konservuotų smulkintų pomidorų
- 1,5 l sultinio
- 100 g makaronų sriubai
- 1svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 3 skiltelių česnako, susmulkintų
- 100 g šaldytų šparaginių pupelių
- 1 vid. dydžio bulvės, supjaustytos kubeliais
- 50 g mažų špinatų
- 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- ½ arbat. š. džiovinto raudonėlio
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 100 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
Gaminimas:
- Dideliame puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Suberti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės. Pakepinti česnaką apie 30 s.
- Į puodą supilti sultinį, pomidorus. Viską užvirinti, tada sumažinti kaitrą iki nedidelės. Sudėti šparagines pupeles, bulvę ir virti, kol daržovės suminkštės. Į pabaigą sudėti špinatus, pupeles, įberti raudonėlio, petražolių, druskos, juodųjų pipirų.
- Kol verda sriuba, kitame puode užkaisti vandenį, pasūdyti. Suberti makaronus ir juos virti, kol jie bus „al dente“ – dar ne iki galo išvirę.
- Makaronus suberti į sriubą. Viską išmaišyti ir sriubą palikti pastovėti apie 10 min.
- Patiekti su tarkuotu parmezanu.