Ši aštri sriuba su jautiena ir ryžiais yra paprastai pagaminama, gardi, maistinga. Dubenėlis šios sriubos ne tik pasotins, bet ir sušildys žvarbią dieną.
Ją gaminome su jautienos šonkauliais, bet tinka bet kuri jautienos dalis su kaulu. Taip pat naudojome ryžius, papriką, morką, svogūną, o sriubai aštrumo suteikė aitrioji paprika. Jeigu norite lengvo aštrumo, užteks vienos didesnės paprikos. Nepamirškite devėti pirštines, kai ją pjaustysite, nes gali nemaloniai nudeginti rankas.
Sriubą skaniausia patiekti su grietine ar jogurtu.
Kaip pagaminti šią aštrią sriubą su jautiena ir ryžiais?
Iš pradžių išsivirkite jautieną su sultiniu. Į puodą sudėkite mėsą, lauro lapą, pipirus, supilkite vandenį ir viską užkaiskite. Nugraibykite putas, sumažinkite ugnį iki nedidelės, įberkite druskos ir virkite apie 40 min. Sultinį perkoškite, mėsą atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morką ir viską pakepinkite keletą minučių. Sudėkite aitriąją papriką, česnaką ir pakepinkite minutę.
Į puodą su sultiniu sudėkite ryžius ir virkite apie 5 min. Tada sudėkite daržoves iš keptuvės, papriką, įpilkite pomidorų padažo. Virkite apie 10 min.
Į virimo pabaigą sudėkite mėsą, įberkite petražolių, druskos, pipirų. Jeigu trūksta aštrumo, galite įberti aitriosios paprikos miltelių. Leiskite sriubai pastovėti 15 min.
Kiti aštrių sriubų receptai:
Aštri sriuba su jautiena ir ryžiais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 227 kcal, angliavandenių 14,2 g, riebalų 12,5 g, baltymų 14,6 g
- Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.
Jums reikės:
- 400–500 g jautienos su kaulu
- 1200 ml vandens ar sultinio
- 80 g (1/2 st.) ryžių (basmati, plikytų)
- 3 valg. š. pomidorų padažo
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 1 saldžiosios paprikos, supjaustytos kubeliais
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1–2 aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos (ar aitriosios paprikos miltelių)
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- saujelės petražolių (susmulkintų)
- žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų
- 1 lauro lapo
- keletos juodųjų ir kvapiųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Į puodą sudėkite mėsą, lauro lapą, pipirus, supilkite vandenį ir viską užkaiskite. Nugraibykite putas, sumažinkite ugnį iki nedidelės, įberkite druskos ir virkite apie 40 min.
- Sultinį perkoškite, mėsą atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną, morką ir viską pakepinkite keletą minučių. Sudėkite aitriąją papriką, česnaką ir pakepinkite minutę.
- Į puodą su sultiniu sudėkite ryžius ir virkite apie 5 min. Tada sudėkite daržoves iš keptuvės, papriką, įpilkite pomidorų padažo. Virkite apie 10 min.
- Sudėkite mėsą, įberkite petražolių, druskos, pipirų. Jeigu trūksta aštrumo, galite įberti aitriosios paprikos miltelių.