Balandėlių troškinys – jeigu norisi balandėlių, bet nemokate ar neturite laiko jų pasigaminti, šis troškinys jums išties patiks. Jo gaminimas tikrai nesudėtingas, o pats patiekalas yra sotus, maistingas ir nebrangus. Šio troškinio skonis išties primena tikruosius balandėlius.
Balandėlių troškiniui pagaminti tereikės tik vienos gilesnės keptuvės. Jį gaminome su kopūstais, morka, svogūnu, paprika, ryžiais ir malta kiauliena, taip pat dėjome pomidorų pastos, grietinės. Troškinį galima patiekti vieną, bet puikiai tik marinuoti agurkėliai prie jo.
Kaip pagaminti šį balandėlių troškinį?
Iš pradžių kopūstą supjaustykite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite burokine tarka, papriką – juostelėmis, o svogūną – smulkiai.
Į gilią keptuvę sudėkite maltą mėsą, ją mentele atskirkite į nedidelius gabaliukus. Ją pakepinkite (aliejaus pilti nereikia), kol išgaruos riebalai ir mėsa nebebus raudona. Sudėkite svogūną, morką ir pakepinkite keletą minučių.
Tada sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir pakepinkite minutę.
Suberkite kopūstą, supilkite vandenį, viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 10 min.
Kai kopūsto gabaliukai bus suminkštėję, sudėkite perplautus ryžius ir troškinkite dar apie 10 min. Tada sudėkite papriką ir troškinkite dar apie 5 min.
Įdėkite grietinės, suberkite krapus, petražoles, įberkite driskos, pipirų pagal skonį ir viską išmaišykite. Leiskite troškiniui pastovėti 10 min.
Kiti receptai su kopūstais:
Balandėlių troškinys
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 388 kcal, angliavandenių 20,8 g, riebalų 25,3 g, baltymų 20,6 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 500 g kopūsto
- 400 g maltos kiaulienos ar jautienos–kiaulienos
- 80 g (1/2 st.) ryžių (plikytų ar basmati)
- 1 didesnės morkos, sutarkuotos burokine tarka
- 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
- 1 svogūno, smulkiai supjautyto
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- 4 valg. š. grietinės
- 600 ml vandens ar švelnaus skonio sultinio
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
- saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
- 1/2 arbat. š. prieskonių mišinio mėsai
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Kopūstą supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Gilioje keptuvėje pakepinkite maltą mėsą (aliejaus pilti nereikia), kol išgaruos riebalai ir mėsa nebebus raudona. Sudėkite svogūną ir morką ir pakepinkite keletą minučių.
- Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir pakepinkite minutę.
- Suberkite kopūstą, supilkite vandenį, viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 10 min.
- Kai kopūsto gabaliukai bus suminkštėję, sudėkite perplautus ryžius ir troškinkite dar apie 10 min. Tada sudėkite papriką ir troškinkite dar apie 5 min.
- Įdėkite grietinės, suberkite krapus, petražoles, įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir viską išmaišykite.