Skip to content

Barščių sriuba su vištiena

Barščių sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši barščių sriuba yra ypatinga tuo, kad ją gaminome su vištiena ir džiovintais baravykais. Nors įprastai barščiai yra verdami su kitokia mėsa, bet vištiena irgi suteikia puikų skonį šiai sriubai. Jos gaminimas nėra sudėtingas, pakankamai greitas, o skonis turtingas, gardus.

Patiekėme su grietine.

Barščių sriuba su vištiena

Kaip pagaminti barščių sriubą su vištiena?

Smulkiai supjaustome svogūną, morką, salierą, bulves – kubeliais, burokėlius, papriką – plonais šiaudeliais. Džiovintus baravykus išmirkome vandenyje, smulkiai supjaustome.

Į puodą pripilame vandens, sudedame vištienos ketvirtį, lauro lapą, pipirus. Verdame apie 35 min. Iš sultinio išimame mėsą, lauro lapus, pipirus. Ją atvėsiname ir smulkiai supjaustome.

Į puodą sudedame burokėlius, baravykus, pomidorų pastą ir verdame apie 15 min. Tuo metu keptuvėje pakepiname svogūną, morką, salierą. Šias daržoves, bulves sudedame į puodą ir verdame apie 5 min. Tada sudedame papriką ir dar verdame 5 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.

Į pabaigą sudedame vištieną, krapus, petražoles, įpilame obuolių acto, įberiame pagal skonį druskos, pipirų, cukraus. Sriuba turėtų pastovėti apie 20 min.

Ingredientai barščiams
Barščių gaminimas
Barščių sriuba
Barščiai

Kitos sriubos su burokėliais:

Barščių sriuba su vištiena

  • Porcijų skaičius: 6
  • 1 porcijos maistinė vertė: 164 kcal, angliavandenių 10,3 g, riebalų 7,3 g, baltymų 14,7 g
  • Paruošimo laikas: 1 val. 20 min.

Jums reikės:

Sultinys:

  • 400 g (1 vnt.) vištienos ketvirčio
  • 1,5 l vandens
  • 1 lauro lapo
  • po keletą juodųjų, kvapiųjų pipirų

Sriuba:

  • 250 g (2 vid. dydžio) burokėlių, supjaustytų šiaudeliais
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
  • 2 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
  • saujelės džiovintų baravykų
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, cukraus
  • 1 valg. š. obuolių sidro
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Džiovintus baravykus pamirkykite vandenyje apie 20 min. ar kol jie suminkštės. Tada juos smulkiai supjaustykite.
  2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite vištieną, pipirus, lauro lapą, viską užkaiskite. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir virkite apie 35 min.
  3. Išimkite iš puodo vištieną, lauro lapą, pipirus. Vištieną atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
  4. Į puodą sudėkite burokėlius, pomidorų pastą, grybus įberkite druskos ir virkite apie 15 min.
  5. Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, morką ir salierą apie 4 min. ar kol daržovės suminkštės.
  6. Daržoves, bulves sudėkite į puodą ir virkite 10 min.
  7. Sudėkite papriką ir virkite apie 5 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
  8. Sudėkite vištieną, krapus, petražoles, įpilkite obuolių acto, įberkite pagal skonį druskos, pipirų, cukraus. Leiskite sriubai pastovėti apie 20 min.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus