Šis brokolių troškinys su vištiena yra greitai pagaminamas, gardus ir maistingas. Jis pagamintas kinišku stir–fry stiliumi. Naudojome vištienos krūtinėlę, kuri iškepusi buvo minkšta ir sultinga. Brokolio reiktų nepervirti, jis turi būti kiek traškus. Geriausia šį patiekalą valgyti su ryžiais.
Kaip pagaminti šį brokolių troškinį su vištiena?
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, tada dubenyje ant jos užberkite prieskonių, kukurūzų krakmolo, viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros, apkepinkite vištieną po 3–4 min. iš abiejų pusių. Geriausia, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų, todėl galite kepti per 2 kartus.
Užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite brokolio žiedynėlius ir pavirkite kelias minutes, kol brokoliai suminkštės. Jie dar turi likti ryškiai žalios spalvos. Brokolius nusunkite.
Tada indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus, kukurūzų krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į padažą.
Brokolius sudėkite į keptuvę, viską sumaišykite ir pakepinkite apie 1 min. Supilkite padažą, išmaišykite ir pakepinkite apie 2 min. ar kol padažas sutirštės. Apibarstykite žemės riešutais ir svogūnų laiškais.
Kiti receptai su brokoliais:
- Sūrio sriuba su brokoliais
- Brokolių ir špinatų sriuba su vištiena
- Tailandietiškas vištienos karis su daržovėmis
Brokolių troškinys su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 266 kcal, angliavandenių 16,3 g, riebalų 8,6 g, baltymų 33,4 g
- Paruošimo laikas: 20 min.
Jums reikės:
Vištiena:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. česnakų granulių
- žiupsnelio aitriosios paprikos
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Brokolių troškinys:
- 1 brokolio, atskirto nedideliais žiedynėliais
- 2 valg. š. sūdytų ir pakepintų žemės riešutų
- svogūnų laiškų
Padažas:
- 1 skiltelės česnako
- 1 arbat. š. imbiero šaknies
- 3 valg. š. sojų padažo
- 6 valg. š. vištienos sultinio ar vandens
- 1 valg. š. ryžių acto
- 2 arbat. š. skysto medaus
- 2 arbat. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dubenyje ant jos užberkite prieskonių, kukurūzų krakmolo, viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 min. kambario temp.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–aukštos kaitros, apkepinkite vištieną po 3–4 min. iš abiejų pusių. Geriausia, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų, todėl galite kepti per 2 kartus.
- Tuo metu užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite brokolio žiedynėlius ir pavirkite kelias minutes, kol brokoliai suminkštės. Jie dar turi likti ryškiai žalios spalvos. Brokolius nusunkite.
- Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus, kukurūzų krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į padažą.
- Brokolius sudėkite į keptuvę, viską sumaišykite ir pakepinkite apie 1 min. Supilkite padažą, išmaišykite ir pakepinkite apie 2 min. ar kol padažas sutirštės. Apibarstykite žemės riešutais ir svogūnų laiškais.