Ši tradicinė burokėlių sriuba yra gardi, soti. Ji yra virta kartu su jautienos sultiniu. Ši sriuba skaniausia su jautienos mente. Nors verda sriuba gana ilgai, bet gaminimas tikrai nėra sudėtingas. Gvazdikėliai ir džiovinta gelsvė priduota puikų skonį šiai sriubai. Patiekti su grietine.
Kaip pagaminti burokėlių sriubą?
Į puodą sudėti mėsą, užpilti vandeniu. Kai pradės virti, vandenį išpilti, o puodą perplauti. Sudėti visus sultinio ingredientus. 2 l vandens užkaitinti iki virimo. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 90 min. Iš puodo išimti mėsą. pipirus, lauro lapą. Sudėti burokėlius, nuluptą svogūną, gvazdikėlius. Virti apie 10 min.
Sudėti morkas. Po 5 min. suberti bulves, smulkiai pjaustytą pomidorą, trečdalį nenulupto obuolio. Virti ant mažos kaitros, kol daržovės suminkštės.
Išimti obuolį, svogūną. Įberti druskos, smulkintų krapų, petražolių, gelsvę. Sudėti nukaulintą ir smulkiai supjaustytą visą ar dalį mėsos. Puodą uždengti ir palaikyti apie 15 min.
Kiti burokėlių sriubų receptai:
Burokėlių sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 274 kcal, angliavandenių 21 g, riebalų 15 g, baltymų 15 g
- Paruošimo laikas: 2 val.
Jums reikės:
- Sultinys
- 500 g jautienos mentės
- 2 l vandens
- 1 lauro lapo
- 2 juodųjų pipirų
- 2 kvapiųjų pipirų
- Sriuba
- 2 vidutinio dydžio burokėlių, supjaustytų plonomis juostelėmis
- 2 bulvių, supjaustytų kubeliais
- morkos, smulkiai supjaustytos
- pomidoro, smulkiai supjaustyto
- svogūno
- 1/3 saldžiarūgščio obuolio
- 2 gvazdikėlių
- 1 arbat. š. džiovintos gelsvės
- druskos
- mėsos iš sultinio
Gaminimas
- Į puodą sudėti mėsą, užpilti vandeniu. Kai pradės virti, vandenį išpilti, o puodą perplauti.
- Sudėti visus sultinio ingredientus. 2 l vandens užkaitinti iki virimo. Tada kaitrą sumažinti iki mažos ir virti apie 90 min.
- Iš puodo išimti mėsą. pipirus, lauro lapą. Sudėti burokėlius, nuluptą svogūną, gvazdikėlius. Virti apie 10 min.
- Sudėti morkas. Po 5 min. suberti bulves, smulkiai pjaustytą pomidorą, trečdalį nenulupto obuolio. Virti ant mažos kaitros, kol daržovės suminkštės.
- Išimti obuolį, svogūną. Įberti druskos, smulkintų krapų, petražolių, gelsvę. Sudėti nukaulintą ir smulkiai supjaustytą visą ar dalį mėsos. Puodą uždengti ir palaikyti apie 15 min.