Ši grikių sriuba yra su vištiena, daržovėmis, kreminiu sūreliu. Dažnai sriubų gaminimas užima nemažai laiko, bet norint pagaminti šią sriubą, tikrai nereikės ilgai sukiotis virtuvėje. Taip pat grikių sriubai atskirai nereikia sultinio, nes ir be jo sriuba turi daug skonio.
Nors grikiai dažniausiai naudojami kitokiuose patiekaluose, bet jie puikiai tinka ir sriubose. Taip pat jie priduoda ir puikį skonį sriubai.
Vištieną reikia smulkiai supjaustyti ir lengvai apkepinti keptuvėje, o tada virti kartu su grikiai, daržovėmis. Iškepusi vištiena būna minkšta ir sultinga.
Kaip pagaminti grikių sriubą su vištiena?
Vištienos gabaliukus smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su baziliku, paprika, druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi. Palikti marinuotis vištieną apie 20 min. kambario temperatūroje. Tada keptuvėje įkaitinti aliejų ir lengvai pakepinti svogūną ir morką.
Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti vištieną ir lengvai apkepinti kelias minutes. Užpilti vandeniu, jį užkaitinti. Sudėti grikius, morkas, svogūną, bulves ir virti ant nedidelės kaitros. Po 5 min. sudėti kopūstą. Virti dar apie 7 min. ar kol daržovės bus minkštos.
Į pabaigą sudėti morkas, svogūną, pomidorų padažą, kreminį sūrelį. Pavirti dar kelias minutes. Įberti druskos, pipirų, sudėti petražoles, krapus.
Kiti receptai su grikiais:
Grikių sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 144 kcal, angliavandenių 11,6 g, riebalų 6,9 g, baltymų 9,2 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Jums reikės:
- 50 grikių (1/3 st.)
- 1,5 l vandens
- 1 vištienos krūtinėlės filė
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 morkos, sutarkuotos burokine tarka
- 2 mažesnių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 100 g kopūsto, smulkiai supjaustyto
- 2 valg. š. kreminio sūrelio
- 2 valg. š. pomidorų padažo
- 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- 2 valg. š. šviežių petražolių, susmulkintų
- ½ arbat. š. baziliko
- ½ arbat š. saldžiosios paprikos
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Vištienos gabaliukus smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su baziliku, paprika, druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi. Palikti marinuotis vištieną apie 20 min. kambario temperatūroje.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir lengvai pakepinti svogūną ir morką.
- Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti vištieną ir lengvai apkepinti kelias minutes.
- Užpilti vandeniu, jį užkaitinti. Sudėti grikius, morkas, svogūną, bulves ir virti ant nedidelės kaitros.
- Po 5 min. sudėti kopūstą. Virti dar apie 7 min. ar kol daržovės bus minkštos.
- Į pabaigą sudėti morkas, svogūną, pomidorų padažą, kreminį sūrelį. Pavirti dar kelias minutes.
- Įberti druskos, pipirų, sudėti petražoles, krapus.