Šis grikių troškinys su vištiena ir daržovėmis yra vienos keptuvės patiekalas – jam pagaminti užtenka tik vieno kepimo indo. Tad gamindami šį patiekalą sutaupysite nemažai laiko, o ir nešvarių indų bus visai mažai! Troškinį gaminome morka, cukinija, vištienos šlaunelių mėsa, pomidorų padažą. Šis grikių troškinys yra su daug baltymų, nekaloringas, bet sotus.
Geriausia jį patiekti su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Vietoj vištienos šlaunelių mėsos galite naudoti ir maltą mėsą – kalakutieną, kiaulieną ar jautieną. Taip pat galite gaminti ir su kitokiomis daržovėmis, tokiomis kaip paprika, brokolis ir pan.
Kaip pagaminti šį grikių troškinį su vištiena ir daržovėmis?
Pasiruoškite vištieną: ją supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, užberkite prieskonių, viską išmaišykite. Pamarinuokite apie 15 min. kambario temperatūroje.
Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ant aukštos ugnies, sudėkite mėsą ir pakepinkite apie 4–5 min. iš abiejų pusių ar kol vištiena lengvai apskrus. Sudėkite svogūną, morką ir viską pakepinkite keletą minučių. Suberkite grikius, supilkite sultinį, įdėkite pomidorų padažo ir viską užkaiskite iki virimo. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir troškinkite apie 10 min.
Sudėkite cukinijos gabaliukus ir dar troškinkite apie 5 min. Įberkite petražolių, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
Kiti receptai su grikiais:
Grikių troškinys su vištiena ir daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 335 kcal, angliavandenių 24,9 g, riebalų 16,2 g, baltymų 26,6 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
Vištiena:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 1/2 arbat. š. vištienos prieskonių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Grikių troškinys:
- 100 g grikių
- 1 didesnės morkos, sutarkuotos burokine tarka
- 1 šalotinio svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/2 jaunos cukinijos, smulkiai supjaustytos
- 1 valg. š. pomidorų padažo
- 500–600 ml vištienos sultinio
- 1 valg. š. petražolių, susmulkintų
- žiupsnelio juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, užberkite prieskonių, viską išmaišykite. Pamarinuokite apie 15 min. kambario temperatūroje.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant aukštos ugnies, sudėkite mėsą ir pakepinkite apie 6–7 min. iš abiejų pusių ar kol vištiena lengvai apskrus.
- Sudėkite svogūną, morką ir viską pakepinkite keletą minučių.
- Tada suberkite grikius, supilkite sultinį, įdėkite pomidorų padažo ir viską užkaiskite iki virimo. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir troškinkite apie 10 min.
- Sudėkite cukinijos gabaliukus ir dar troškinkite apie 5 min. Įberkite petražolių, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.