Ši itališka pomidorų sriuba yra ypač paprastai pagaminama ir gardi. Pomidorus kepėme orkaitėje. Jie išskyrė nemažai skysčio, todėl atskirai nereikia naudoti sultinio. Pomidorus sutrynėme kartu su pakepintu svogūnu, šviežiais bazilikais ir grietinėle. Patiekėme su mocarelos rutuliukais.
Skaniausia šią sriubą gaminti su minkštais, saldžiais ir prinokusiais pomidorais. Jeigu sriuba yra kiek rūgštoka, galima įberti žiupsnelį cukraus.
Kaip pagaminti šią itališką pomidorų sriubą su mocarela?
Pomidorus perpjaukite į kelias dalis. Kepimo skardą apšlakstykite alyvuogių aliejumi (kepimo popieriaus nedėkite, nes jis sugers iš pomidorų išsisunkusį skystį). Sudėkite pomidorus, nenuluptas česnako skilteles, dar apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir itališkais prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių temp. apie 30 min.
Tuo metu keptuvėje pakepinkite svogūną. Į puodą perdėkite kiek pravėsusius pomidorus, išspaustas česnako skilteles, šviežius bazilikus, grietinėlę ir sutrinkite maistiniu trintuvu iki tyrės.
Sriubą pakaitinkite keletą minučių. Įberkite druskos, pipirų ir jeigu reikia – cukraus. Patiekite su per pusę perpjautais mocarelos rutuliukais.
Kitos sriubos su pomidorais:
Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais
Pomidorinė sriuba su malta vištiena
Itališka pomidorų sriuba su mocarela
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 285 kcal, angliavandenių 12,6 g, riebalų 21,9 g, baltymų 11,4 g
Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- 1 kg minkštų, prisirpusių pomidorų
- 3 nenuluptų skiltelių česnako
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 100 ml riebios grietinėlės
- saujos šviežių bazilikų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio itališkų prieskonių mišinio
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- žiupsnelio cukraus (nebūtinai)
Patiekimui:
- 200 g mocarelos rutuliukų
Gaminimas:
- Pomidorus perpjauti į kelias dalis. Kepimo skardą apšlakstyti alyvuogių aliejumi, sudėti pomidorus, česnakus apibarstyti aliejumi, druska, pipirais ir itališkais prieskoniais. Kepti 180 C apie 30 min.
- Tuo metu keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
- Į puodą sudėti pomidorus kartu su išsiskyrusiu skysčiu, svogūną, bazilikus, grietinėlę, išspaustus česnakus. Viską sutrinti maisto trintuvu iki tyrės.
- Sriubą pakaitinti keletą minučių. Įberti druskos, juodųjų pipirų pagal skonį, jeigu reikia – cukraus.
- Patiekti su per pusę perpjautais mocarelos rutuliukais.