Skip to content

Jautienos sriuba su daržovėmis ir perlinėmis kruopomis

Jautienos sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši jautienos sriuba yra soti, maistinga, skani ir kitą dieną pašildžius. Gaminome ją su jautiena, kuri tinka guliašui. Nors sriuba verda ilgokai, bet jos gaminimas tikrai nėra sudėtingas. Sriubą virėme su bulvėmis, morkomis, šaldytomis šparaginėmis pupėlėmis. Ją galima patiekti vieną arba su grietine.

Jautienos sriuba

Kaip pagaminti šią jautienos sriubą su daržovėmis ir perlinėmis kruopomis?

Iš pradžių reikia apkepinti jautienos gabaliukus. Juos sumaišyti su miltais, pomidorų pasta ir prieskoniais. Tada užkaisti sultinį ar vandenį, sudėti mėsą ir virti apie 45 minutes.

Tuo metu keptuvėje reikia pakepinti svogūną, morkas ir česnaką. Daržoves iš keptuvės, perlines kruopas sudėti į puodą ir virti dar 30 minučių. Galiausiai sudėti bulves ir virti, kol jos bus beveik minkštos. Į pabaigą suberti šparagines pupeles, pagal skonį įberti druskos, juodųjų pipirų, taip pat krapų, petražolių.

Kitos sriubos su jautiena:

Chašlama sriuba su jautiena

Charčio sriuba

Guliašinė sriuba

Jautienos faršo sriuba

Jautienos sriuba

Jautienos sriuba su daržovėmis ir perlinėmis kruopomis

Porcijų skaičius: 6

1 porcijos maistinė vertė: 219 kcal, angliavandenių 27,7 g, riebalų 6,5 g, baltymų 13,9 g

Paruošimo laikas: 2 val.

Ingredientai:

Jautiena:

  • 400 jautienos guliašui (mentės, šlauninės, sprandinės, kumpio)
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arbat. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 arbat. š. raudonėlio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Sriuba:

  • 1800 ml sultinio ar vandens
  • 3 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
  • 2 vid. dydžio morkų, supjaustytų griežinėliais
  • 100 g (1 st.) šaldytų šparaginių pupelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 50 g perlinių kruopų
  • saujelės krapų, susmulkintų
  • saujelės petražolių, susmulkintų
  • 2 lauro lapų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

Jautiena:

  1. Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Apibarstyti druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti jautieną ir viską pakepinti apie 5 min.
  2. Mėsos gabaliukus sumaišyti su miltais. Tada sumaišyti su pomidorų pasta, paprika, raudonėliu.

Sriuba:

  1. Užkaisti sultinį. Sudėti mėsą, lauro lapus ir ant nedidelės ugnies virti apie 45 min.
  2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų ir keletą minučių apkepinti svogūną, suberti morkas ir dar pakepinti apie 4 min. Suberti česnaką ir apkepinti 30 s.
  3. Į puodą suberti perlines kruopas, daržoves iš keptuvės. Virti 30 min.
  4. Suberti bulves. Sriubą virti, kol bulvės bus beveik minkštos, daugmaž apie 20 min. Į virimo pabaigą suberti šparagines pupeles ir viską virti dar apie 8 min.
  5. Išimti lauro lapus. Įberti druskos, pipirų pagal skonį. Taip pat suberti krapus, petražoles.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus