Šis jautienos troškinys su raudonu vynu puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek norint paįvairinti savo kasdieninį valgymą. Nors jo troškinimas yra ganėtinai ilgas, bet pats gaminimas tikrai nėra sudėtingas, o raudono vyno padažas priduoda puikų skonį šiam troškiniui. Gaminome jį ne tik su jautiena, bet ir su kiaulienos šoninės gabaliukais, morkomis, salierais, žirneliais, bulvėmis.
Šį troškinį galite patiekti ir su bulvių koše – tada į troškinį nedėkite bulvių. Jį galima valgyti vieną arba su šviesia duona.
Geriausia rinktis kokybišką raudoną sausą vyną. Nuo jo priklausys ir troškinio skonis.
Kaip pagaminti šį jautienos troškinį su raudonu vynu?
Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sumaišykite su šaukštu miltų. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir apkepinkite jautienos gabaliukus, kol jie apskrus. Svarbu, kad jie nesiliestų vieni prie kitų, todėl kepkite per kelis kartus. Mėsą išimkite.
Puode pakepinkite kiaulienos šoninę, kol ji lengvai apskrus, tada ją išimkite. Jame pakepinkite porą keletą minučių (svarbu jo nesudeginti), česnaką pakepinkite apie 30 s. Sudėkite miltus, pomidorų pastą, išmaišykite. Po truputį supilkite vyną, po to sultinį, viską užkaiskite iki virimo. Sudėkite mėsą, šoninę, lauro lapus, čiobrelio šakelę, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 1,5–2 val.
Sudėkite morkas, salierus ir troškinkite apie 45 min. Sudėkite bulves ir dar troškinkite apie 30 min. ar kol bulvės suminkštės. Į troškinimo pabaigą išimkite lauro lapus, čiobrelį, suberkite žirnelius, petražoles, jeigu reikia, įberkite druskos, pipirų.
Kiti jautienos troškinių receptai:
Jautienos troškinys su raudonu vynu
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 458 kcal, angliavandenių 26,5 g, riebalų 18,6 g, baltymų 25,8 g
- Paruošimo laikas: 3 val.
Jums reikės:
- 500 g jautienos, tinkančios troškinimui
- 100 g šaltai rūkytų kiaulienos šoninės gabaliukų
- 200 ml raudono sauso vyno
- 500 ml sultinio
- 2 vid. dydžio morkų, gan stambiai supjaustytų
- 2 saliero kotų, supjaustytų stambiai
- 4 nedidelių bulvių, supjaustytų vid. dydžio gabaliukais
- 1/2 poro, supjaustyto pusžiedžiais
- 1/2 st. šaldytų žirnelių
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 2 valg. š. miltų
- žiupsnelio druskos, pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- čiobrelio šakelės
- saujelės petražolių, susmulkintų
- 2 lauro lapų
Gaminimas:
- Jautieną supjaustykite 3 cm gabaliukais, užberkite šaukštą miltų ir sumaišykite.
- Keptuvėje ar puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos ugnies. Sudėkite jautieną, apibarstykite druska, pipirais ir viską pakepinkite apie 5 min. iš abiejų pusių. Svarbu, kad kepdami mėsos gabaliukais nesiliestų, todėl geriausia kepti per 2 kartus. Mėsą išimkite iš keptuvės ar puodo.
- Puode pakepinkite kiaulienos šoninę, kol ji lengvai apskrus, tada ją išimkite. Puode pakepinkite porą keletą minučių (svarbu jo nesudeginti), česnaką pakepinkite apie 30 s. Sudėkite miltus, pomidorų pastą, išmaišykite.
- Po truputį maišant mentele supilkite vyną, tada – sultinį, viską užkaiskite iki virimo. Sudėkite mėsą, šoninę, lauro lapus, čiobrelio šakelę, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir troškinkite apie 1,5–2 val.
- Sudėkite morkas, salierus ir troškinkite apie 45 min. Sudėkite bulves ir dar troškinkite apie 30 min. ar kol bulvės suminkštės.
- Į troškinimo pabaigą išimkite lauro lapus, čiobrelį, suberkite žirnelius, petražoles, jeigu reikia, įberkite druskos, pipirų.