Skip to content

Jautienos troškinys

Jautienos troškinys
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Atvėsus orams, norisi jaukaus, naminio maisto, kuris pasotintų, sušildytų ir pakeltų nuotaiką. Šis jautienos troškinys yra būtent toks. Nors jis verda pakankamai ilgai, bet pats gaminimas yra visai nesudėtingas. Receptas yra klasikinis, tik mes į troškinį įdėjome šaldytų šparaginių pupelių, kurios suteikė ir daugiau skonio, ir maistingumo.

Išvirusi jautiena buvo labai minkšta, sultinga. Troškinio skystis gana tirštas. Daržovių kiekį galima reguliuotis pagal save. Kadangi troškinys yra ilgokai verdamas, daržoves reiktų pjaustyti gana stambiai.

Jautienos troškinys

Kaip pagaminti šį troškinį su jautiena?

Iš pradžių susipjaustome mėsą apie 3 cm gabaliukais. Apibarstome šaukštu miltu, druska, pipirais. Apkepiname keptuvėje ar puode, kol šiek tiek apskrus. Geriausia kepti per 2 kartus, kad mėsos gabaliukai nesiliestų vieni prie kitų.

Tada puode apkepinkite svogūną, kol jis suminkštės, trumpai pakepinkite česnaką. Suberkite miltus ir juos minutę pakepinkite. Sumaišykite su pomidorų pastą. Galiausiai supilkite 250 ml sultinio. Viską užkaiskite. Padažas turėtų pradėti tirštėti.

Tada supilkite likusį sultinį, vorčesterio padažą, sudėkite mėsą. Užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 90 min.

Į puodą sudėkite morkas, salierus ir troškinkite apie 30 min. Sudėkite bulves ir dar troškinkite apie 30 min. Galiausiai suberkite šparagines pupeles ir dar patroškinkite 10 min.

Išimkite lauro lapus, suberkite petražoles, jeigu reikia, įberkite druskos, pipirų.

Ingredientai jautienos troškiniui
Jautiena troškiniui
Pomidorų pasta
Vieno puodo jautienos troškinys
Troškinys su jautiena
Jautienos troškinys su daržovėmis
Paprastas jautienos troškinys

Jautienos troškinys

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 425 kcal, angliavandenių 39,5 g, riebalų 17,7 g, baltymų 28,1 g
  • Paruošimo laikas: 3 val.

Ingredientai:

  • 500 g jautienos kumpio ar jautienos dalių, tinkamų troškinimui
  • 1100 ml sultinio
  • 4 vid. dydžio bulvių, supjaustytų vid. dydžio gabaliukais
  • 2 vid. dydžio morkų, stambiai supjaustytų
  • 2 saliero kotų, supjaustytų stambiai
  • 1 st. šaldytų šparaginių pupelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 skiltelių česnako, smulkiai supjaustyto
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 1 vorčesterio padažo
  • 2 lauro lapų
  • 2 valg. š. miltų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • saujelės petražolių, susmulkintų
  • šlakelio aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Jautieną supjaustyti daugmaž 3 cm gabaliukais. Mėsą sumaišyti su druska, pipirais ir 1 valg. š. miltų.
  2. Keptuvėje ar puode įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėti jautieną ir viską pakepinti apie 5 min. iš abiejų pusių. Svarbu, kad kepdami mėsos gabaliukais nesiliestų, todėl geriausia kepti per 2 kartus.
  3. Puode įkaitinti aliejų ant vidutinės ugnies, keletą minučių apkepinti svogūną, tada česnaką apie 30 s. Suberti miltus, viską išmaišyti ir pakepinti apie minutę. Supilti pomidorų pastą, vėl viską išmaišyti.
  4. Į puodą įpilti daugmaž 250 ml sultinio, išmaišyti ir viską užkaitinti iki virimo. Padažas turėtų pradėti tirštėti. Tada supilti likusį sultinį, vorčesterio padažą, sudėti mėsą. Užkaisti iki virimo, tada sumažinti ugnį iki mažos ir troškinti apie 90 min.
  5. Tada sudėti morkas, salierus ir troškinti apie 30 min. Sudėti bulves ir dar troškinti apie 30 min. Galiausiai sudėti šparagines pupeles ir dar patroškinti 10 min.
  6. Išimti lauro lapus, suberti petražoles, jeigu reikia, įberkite druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus