Šis kalakutienos guliašas su daržovėmis yra paprastai pagaminamas, sotus, maistingas, bet kartu ir sveikas. Jis gali būti puikus pasirinkimas jūsų pietums ar vakarienei. Šį guliašą gaminome su kalakutienos filė, morkomis, pomidoru, pomidorų pasta, paprika. Kaip ir priklauso tradiciniam vengriškam guliašui, naudojome nemažai saldžiosios paprikos miltelių, kurie suteikė aromatingą, puikį skonį šiam patiekalui.
Padažą gaminome iš vištienos sultinio ir trupučio grietinės. Išsitroškinusi kalakutiena buvo minkšta ir sultinga.
Kalakutienos guliašą skaniausia patiekti su bulvių koše, taip pat puikiai tiks makaronai ar ryžiai. Žinoma, marinuoti kaipgi be marinuotų agurkėlių!
Kaip pagaminti šį kalakutienos guliašą su daržovėmis?
Kalakutienos filė supjaustykite nei dideliais, nei smulkiais gabaliukais. Ją apibarstykite druska, pipirais, 1 valg. š. miltų ir viską išmaišykite.
Troškintuve ar keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus.
Tada suberkite svogūną ir viską pakepinkite kelias minutes. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės, sudėkite pomidorą, pomidorų pastą, paprikos miltelius ir patroškinkite apie 10 min. Į keptuvę sudėkite morkas ir viską troškinkite apie 30 min. Po to sudėkite papriką ir dar troškinkite apie 10 min.
Į pabaigą indelyje sumaišykite grietinę, 5 valg. š. sultinio iš keptuvės ir 1 valg. š. miltų. Šį mišinį supilkite į keptuvę ir viską išmaišykite. Patroškinkite keletą minučių, kol padažas kiek sutirštės (neuždenkite keptuvės dangčio).
Guliašą apibarstykite petražolėmis. Patiekite su bulvių koše, makaronais ar ryžiais.
Kiti receptai su kalakutiena:
Kalakutienos guliašas su daržovėmis
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 413 kcal, angliavandenių 8,0 g, riebalų 22,0 g, baltymų 46,5 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 600 g kalakutienos filė, supjaustytų nedideliais gabaliukais
- 2 morkų, gan stambiai supjaustytų
- 1 svogūno, supjaustyto
- 1 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
- 1 pomidoro, smulkiai supjaustyto
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 2 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 2 valg. š. miltų
- 3 valg. š. grietinės
- 500 g vištienos sultinio
- žiupsnelio druskos, pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
- saujelės petražolių, susmulkintų
Gaminimas:
- Kalakutieną apibarstykite druska, pipirais, 1 valg. š. miltų ir viską išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės–aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus.
- Suberkite svogūną ir viską pakepinkite kelias minutes. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės, sudėkite pomidorą, pomidorų pastą, paprikos miltelius ir patroškinkite apie 10 min.
- Į keptuvę sudėkite morkas ir viską troškinkite apie 30 min.
- Sudėkite papriką ir dar troškinkite apie 10 min.
- Į pabaigą indelyje sumaišykite grietinę, 5 valg. š. sultinio iš keptuvės ir 1 valg. š. miltų. Šį mišinį supilkite į keptuvę ir viską išmaišykite. Patroškinkite keletą minučių, kol padažas kiek sutirštės (neuždenkite keptuvės dangčio).
- Apibarstykite petražolėmis. Patiekite su bulvių koše, makaronais ar ryžiais.