Ši orkaitėje keptų moliūgų sriuba yra maistinga, gardi, juntamas kario prieskonių skonis. Nors sriubos pagaminimas užtrunka, bet išties vertą ją pasigaminti!
Šiai sriubai pagaminti geriausia naudoti sviestinį moliūgą, bet tinka ir kitų rūšių moliūgai.
Ši moliūgų sriuba yra trinta, kreminė. Puikiai tiks kokosų grietinėlė, bet tinka ir įprasta grietinėlė. Ją galima naudoti bet kokio riebumo.
Patiekti su batono skrebučiais ar paskrudintu batonu.
Kaip pagaminti šią moliūgų sriubą?
Sviestinį moliūgą perpjauti į 6-8 dalis. Žievės lupti nereikia. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti moliūgą, į kelias dalis perpjautus pomidorus, svogūną, česnako galvutę (viršų truputį nupjauti).
Daržoves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais, raudonąja paprika, kario prieskoniais. Kepti 180 C apie 45 min.
Daržoves atvėsinti. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas. Išspausti česnako minkštąją dalį.
Puode pakaitinti sultinį. Sudėti visas daržoves ir maisto smulkintuvu sutrinti iki tyrės. Supilti grietinėlę ir viską kelias minutes pakaitinti. Įpilti šlakelį obuolių sidro acto, jeigu reikia įberti druskos, juodųjų pipirų.
Kitos sriubos su moliūgais:
Moliūgų sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 208 kcal, angliavandenių 25 g, riebalų 12 g, baltymų 5 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Jums reikės:
- 1 kg sviestinio moliūgo
- 2 pomidorų, perpjautų per pusę
- svogūno, perpjauto į kelias dalis
- galvutės česnako (viršų šiek šiek nupjauti)
- 600-700 ml sultinio
- 200 ml neriebios grietinėlės
- 1/2 arbat. š. raudonosios saldžiosios paprikos
- 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- 2 arbat. š. obuolių sidro acto
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Moliūgą perpjauti į 6-8 dalis, žievės nulupti nereikia.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais, kario prieskoniais, paprika. Kepti 180 C apie 45 min.
- Daržoves atvėsinti. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas. Išspausti česnako minkštąją dalį. Daržoves perkelti į puodą, užpilti sultiniu ir viską sutrinti iki vientisos masės.
- Supilti grietinėlę. Viską pavirti keletą minučių. Įpilti obuolių sidro acto, jeigu reikia, įberti dar prieskonių.