Ši moliūgų sriuba su kokosų pienu yra greitai ir paprastai pagaminama. Jos skonis kiek kitoks, negu įprastos moliūgų sriubos. Naudojome tailandietišką raudonąją kario pastą ir kario prieskonius. Ši sriuba buvo legvai aštri. Taip pat į šią sriubą dėjome imbierą, šlakelį žaliosios citrinos sulčių. Ją patiekėme su krevetėmis. Jas naudojome šaldytas (atšildyti nereikia), kurias keletą minučių pavirėme kartu su sriuba.
Kaip pagaminti šią moliūgų sriubą su kokosų pienu?
Iš pradžių reikia nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Puode pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Tada trumpai apkepti susmulkintą česnaką, imbierą, raudono kario pastą ir kario prieskonius. Įpilti truputį vandens ir išmaišyti kario pastą, kad neliktų gumulėlių.
Į puodą sudėti moliūgą, supilti sultinį ir jį užkaisti. Tada sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 12 minučių ar kol moliūgas bus minkštas. Į virimo pabaigą sudėti krevetes ir jas keletą minučių pavirti. Krevetes išimti iš puodo ir atidėti į šalį.
Sriubą sutrinti maistiniu trintuvu, supilti kokosų pieną. Ją dar kelias minutes pakaitinti. Įlašinti šlakelį žaliosios citrinos sulčių. Sriubą patiekti su krevetėmis ir duonos skrebučiais.
Moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 151 kcal, angliavandenių 22,8 g, riebalų 5,8 g, baltymų 4 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 1 kg moliūgo
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 500 ml sultinio
- 70 ml (1/3 st.) kokosų pieno (ar grietinėlės)
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbat. š. imbiero šaknies, smulkiai sutarkuotos
- 1,5 valg. š. raudonojo kario pastos
- 1/2 arbat. š. kario prieskonių
- šlakelio žaliosios citrinos sulčių
- šlakelio aliejaus kepimui
Patiekimui:
- 150 g šaldytų krevečių
- duonos skrebučių
- petražolių
Gaminimas:
- Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Puode ant vidutinės ugnies pakepinti svogūną ir morką apie 4 min. Sudėti česnaką, imbierą, kario pastą, kario prieskonius ir pakepinti apie 30 s. Įpilti šlakelį vandens ir išmaišyti kario pastą.
- Sudėti moliūgą, supilti sultinį. Viską užkaisti, o tada sumažinti ugnį iki nedidelės. Virti apie 12 min. ar kol moliūgas bus minkštas.
- Į virimo pabaigą sudėti krevetes ir jas pavirti keletą minučių. Krevetes išimti iš puodo.
- Maistiniu trintuvu sriubą sutrinti iki tyrės, supilti kokosų grietinėlę. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Įlašinti šlakelį žaliosios citrinos sulčių.
- Sriubą patiekti su krevetėmis ir duonos skrebučiais.