Skip to content

Moliūgų sriuba

moliūgų sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši orkaitėje keptų moliūgų sriuba yra maistinga, gardi, juntamas kario prieskonių skonis. Nors sriubos pagaminimas užtrunka, bet išties vertą ją pasigaminti!

Šiai sriubai pagaminti geriausia naudoti sviestinį moliūgą, bet tinka ir kitų rūšių moliūgai.

Ši moliūgų sriuba yra trinta, kreminė. Puikiai tiks kokosų grietinėlė, bet tinka ir įprasta grietinėlė. Ją galima naudoti bet kokio riebumo.

Patiekti su batono skrebučiais ar paskrudintu batonu.

Kaip pagaminti šią moliūgų sriubą?

Sviestinį moliūgą perpjauti į 6-8 dalis. Žievės lupti nereikia. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti moliūgą, į kelias dalis perpjautus pomidorus, svogūną, česnako galvutę (viršų truputį nupjauti).

Daržoves apšlakstyti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais, raudonąja paprika, kario prieskoniais. Kepti 180 C apie 45 min.

Daržoves atvėsinti. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas. Išspausti česnako minkštąją dalį.

Puode pakaitinti sultinį. Sudėti visas daržoves ir maisto smulkintuvu sutrinti iki tyrės. Supilti grietinėlę ir viską kelias minutes pakaitinti. Įpilti šlakelį obuolių sidro acto, jeigu reikia įberti druskos, juodųjų pipirų.

moliūgų sriuba
moliūgų sriuba

moliūgų sriuba

moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Porcijų skaičius: 4

1 porcijos maistinė vertė: 208 kcal, angliavandenių 25 g, riebalų 12 g, baltymų 5 g

Paruošimo laikas: 50 min.

Ingredientai moliūgų sriubai

  • 1 kg sviestinio moliūgo
  • 2 pomidorų, perpjautų per pusę
  • 1 svogūno, perpjauto į kelias dalis
  • 1 galvutės česnako (viršų šiek šiek nupjauti)
  • 600-700 ml sultinio
  • 200 ml neriebios grietinėlės
  • 1/2 arbat. š. raudonosios saldžiosios paprikos
  • 1/2 arbat. š. kario prieskonių
  • 2 arbat. š. obuolių sidro acto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

  1. Moliūgą perpjauti į 6-8 dalis, žievės nulupti nereikia.
  2. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jos sudėti daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais, kario prieskoniais, paprika. Kepti 180 C apie 45 min.
  3. Daržoves atvėsinti. Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas. Išspausti česnako minkštąją dalį. Daržoves perkelti į puodą, užpilti sultiniu ir viską sutrinti iki vientisos masės.
  4. Supilti grietinėlę. Viską pavirti keletą minučių. Įpilti obuolių sidro acto, jeigu reikia, įberti dar prieskonių.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus