Ši orkaitėje keptų paprikų sriuba su pomidorais yra maistinga, gardi ir nekaloringa. Orkaitėje keptos daržovės būna ryškaus, sodraus skonio. Nors šios sriubos gaminimas kiek užtrunka, bet tikrai verta ją pasigaminti!
Geriausia naudoti kuo labiau prisirpusius pomidorus. Su jais ši sriuba bus dar skanesnė.
Grietinėlę galima naudoti tiek riebią, tiek neriebią. Taip pat ją galima keisti augalinės kilmės grietinėle, pavyzdžiui, sojų, avižų. Ji sriubai priduoda ne tik papildomo skonio, suteikia glotnią tekstūrą, bet ir gaivumo.
Ši paprikų sriuba gali būti patiekiama tiek viena, tiek su trupintu graikišku salotu sūriu ar feta. Mes šią sriubą valgėme su šviesios duonos skrebučiais.
Kaip pagaminti šią paprikų sriubą su pomidorais?
Iš pradžių reikia nupjauti paprikų viršų, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklas. Tada stambiai supjaustyti pomidorus, svogūną.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti daržoves, nenuluptus česnakus, apibarstyti druska, juodaisiais pipirais. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temp. apie 40 min.
Iškepusias daržoves atvėsinti. Puode užkaisti sultinį, sudėti daržoves. Sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos tyrės.
Įpilti kambario temperatūros grietinėlės. Sriubą kelias minutes pakaitinti. Jeigu reikia, galima dar įberti druskos, juodųjų pipirų.
Kitos sriubos su pomidorais:
Paprikų sriuba su pomidorais
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 108 kcal, angliavandenių 8,8 g, riebalų 6,2 g, baltymų 3,5 g
Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 3 raudonųjų paprikų
- 2 pomidorų, perpjautų į 4 dalis
- ½ svogūno, supjaustyto į kelias dalis
- 2-3 skiltelių česnako, nenuluptų
- 100 ml grietinėlės (gali būti neriebi ar riebi)
- 0,5 l sultinio
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- Patiekimui: graikiško salotų sūrio ar fetos
Gaminimas:
- Paprikas perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas.
- Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti visas daržoves, apšlakstyti aliejumi, užbarstyti druska, pipirais. Kepti 180 C apie 40 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
- Daržoves atvėsinti, išspausti česnako minkštąją dalį. Viską perkelti į puodą, užpilti karštu sultiniu. Sutrinti iki vientisos masės.
- Įpilti grietinėlės. Jeigu reikia, įberti druskos, juodųjų pipirų. Sriubą keletą minučių pakaitinti.
- Patiekti su sutrupintu graikišku salotu sūriu ar feta.