Ši perlinių kruopų sriuba su vištiena yra tai, ko norisi žvarbią dieną. Sriuba yra lengvai pagaminama, o jos skonis išties gardus. Mes gaminome su vištienos šlaunelių mėsa, bet galima naudoti vištienos dalis su kaulu (šlaunes, ketvirčius ir pan.). Tokiu atveju kartu išvirs ir vištienos sultinys. Mėsą reiktų virti kartu su perlinėmis kruopomis.
Jeigu norite šią sriubą išvirti greičiau, galite perlines kruopas išmirkyti vandenyje per naktį.
Kaip pagaminti šią perlinių kruopų sriubą su vištiena?
Į puodą supilkite sultinį ir virkite perlines kruopas apie 20 min. Tuo metu keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, morką, salierą.
Vištienos šlaunelių mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie 15 min. Sudėkite į puodą kartu su daržovėmis iš keptuvės, bulves, džiovintas daržoves ir virkite apie 15 min.
Vištieną išimkite iš puodo, truputį atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite atgal į sriubą, taip pat suberkite petražoles, krapus. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Kiti receptai su perlinėmis kruopomis:
- Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir vištiena
- Šviežių agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis
- Agurkinė sriuba
Perlinių kruopų sriuba su vištiena
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 264 kcal, angliavandenių 28,4 g, riebalų 6,2 g, baltymų 15,6 g
- Paruošimo laikas: 50 min.
Jums reikės:
- 100 g perlinių kruopų
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1,5 l vištienos sultinio
- 1 didesnės morkos, smulkiai supjaustytos
- 2 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/2 st. šaldytų žirnelių
- 1 arbat. š. džiovintų daržovių sriubai
- saujelės šviežių krapų, susmulkintų
- saujelės šviežių petražolių, susmulkintų
- šlakelio aliejaus kepimui
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Puode užkaiskite sultinį, suberkite perlines kruopas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 25 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, morką ir salierą apie 4–5 min.
- Vištienos šlaunelių mėsą palaikykite kambario temperatūroje apie 15 min. Sudėkite į puodą. Taip pat sudėkite daržoves iš keptuvės, bulves, džiovintas daržoves ir virkite apie 15 min.
- Mėsą išimkite iš puodo, truputį atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Sudėkite atgal į sriubą, taip pat suberkite petražoles, krapus. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.