Ši raudonųjų lęšių sriuba yra maistinga, puikaus skonio, o jos pagaminimas yra visai paprastas. Sriuba buvo tiršta, priminė trintą sriubą. Ją reikėtų virti tol, kol raudonieji lęšiai bus visiškai minkšti. Taip pat šią sriubą gaminome su saldžiąja bulve, paprika, konservuotais pomidorais, morką, o patiekėme su mocarelos rutuliukais.
Raudonuosius lęšius verta įtraukti į sao mitybą, nes jie yra augalinės kilmės baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Lęšiuose yra geležies, folio rūgšties, kalcio, magnio. Jie pasižymi maloniu skoniu, greitai išverda.
Kaip pagaminti šią raudonųjų lęšių sriubą?
Iš pradžių puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite 4–5 min. morką ir svogūną, kol jie suminkštės. Tada suberkite lęšius, supilkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, daržovių sultinį. Viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min.
Į puodą sudėkite saldžiąją bulvę, papriką ir dar virkite apie 10 min. Galiausiai į pabaigą įberkite baziliko, juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.
Sriubą patiekite su mocarelos rutuliukais, sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.
Kiti receptai su lęšiais:
- Lęšių sriuba
- Lęšių sriuba su vištiena
- Lęšių troškinys su ryžiais ir daržovėmis
- Harira – gardi marokietiška sriuba su jautiena
Raudonųjų lęšių sriuba
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 236 kcal, angliavandenių 39,0 g, riebalų 1,8 g, baltymų 14,3 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
- 1 st. (250 ml) raudonųjų lęšių
- 1 mažos saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais
- 200 ml (1/2 skardinės) smulkintų konseruotų pomidorų
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1/2 raudonosios paprikos
- 1 l daržovių sultinio
- žiupsnelio džiovinto baziliko
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- patiekimui: mocarelos rutuliukų, sėklų, petražolių
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite 4–5 min. morką ir svogūną. Tada suberkite lęšius, supilkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, sultinį. Viską užkaiskite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite apie 12–15 min.
- Sudėkite saldžiąją bulvę, papriką ir dar virkite apie 10 min.
- Į pabaigą įberkite baziliko, juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.
- Patiekite su mocarelos rutuliukais, sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.