Skip to content

Raugintų kopūstų sriuba su šonine

Raugintų kopūstų sriuba su šonine
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Kai atvėsta orai, norisi sotesnio, sušildančio maisto. Ši raugintų kopūstų sriuba su šonine būtent tokia ir yra. Ji greitai ir paprastai pagaminama, ingredientų reikės visai nedaug. Į sriubą dar dėjome šaltai rūkytos šoninės, pomidorų pastos, morką bei žalumynų.

Rekomenduojame raugintus kopūstus perplauti po tekančiu vandeniu. Jie nebus tokie rūgštūs, bus švelnesio skonio. Jeigu išvirusi sriuba bus rūgštoka, galima įberti žiupsnelį cukraus.

Bulves išvirkite atskirai. Galima jas virti ir su lupena. Sriubą patiekite ir su grietine.

Raugintų kopūstų sriuba

Kaip pagaminti šią raugintų kopūstų sriubą su šonine?

Kopūstus perplaukite po tekančiu vandeniu, juos nuspauskite, o kopūstus truputį supjaustykite. Morką sutarkuokite, šoninę supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Puode užkaiskite sultinį, sudėkite kopūstus, pomidorų pastą. Sumažinkite ugnį iki nedidelės ir virkite apie 30 min. Kol verda sriuba, sausoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kol ji kiek apskrus, sudėkite morką ir dar keletą minučių viską pakepinkite.

Šoninę ir morką sudėkite į puodą ir dar viską virkite apie 10 min. Į pabaigą sudėti žalumynus, kmynus, įberti pipirų. Atskirai išvirkite bulves. Sriubą patiekite su jomis ir grietine.

Kiti receptai su kopūstais:

Ingredientai raugintų kopūstų sriubai
Sriuba su šonine
Kaimiška raugintų kopūstų sriuba
Sriuba su raugintais kopūstais

Raugintų kopūstų sriuba su šonine

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 265 kcal, angliavandenių 39,9 g, riebalų 3,7 g, baltymų 7,8 g
  • Paruošimo laikas: 45 min.

Ingredientai:

  • 500 g raugintų kopūstų
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1 morkos, sutarkuotos
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 1200 ml sultinio
  • saujelės žalumynų (krapų, petražolių)
  • 1 arbat. š. kmynų
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Patiekimui:

  • 4 vid. dydžio bulvių
  • grietinės

Gaminimas:

  1. Raugintus kopūstus galima perplauti po tekančiu vandeniu. Juos peiliu šiek tiek pasmulkinti.
  2. Puode užkaisti sultinį, sudėti kopūstus, pomidorų pastą. Sumažinti ugnį iki nedidelės ir virti apie 30 min.
  3. Tuo metu sausoje keptuvėje keletą minučių pakepinti šoninę, kol ji kiek apskrus. Sudėti morką ir dar keletą minučių viską pakepinti.
  4. Keptuvės turinį sudėti į puodą ir dar viską virti apie 10 min.
  5. Sudėti žalumynus, kmynus, įberti pipirų. Atskirai išvirti bulves.
  6. Sriubą patiekti su bulvėmis ir grietine.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Seniausi
Naujausi Daugiausiai įvertinti
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus