Ši šparaginių pupelių sriuba yra trinta, švelnaus skonio, paprastai pagaminama ir nekaloringa. Galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas šparagines pupeles. Ši sriuba pagaminta su geltonosiomis šparaginėmis pupelėmis, bet tinka ir žaliosios.
Šparaginių pupelių sriubai ryškesnį skonį suteikia sodo prieskoninių žolelių mišinys, į kurį įeina petražolės, rozmarinai, mairūnai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, dašiai.
Kaip pagaminti šparaginių pupelių sriubą?
Šparaginių pupelių sriubos gaminimas: keptuvėje reikia apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir saliero kotą. Puode užkaisti daržovių sultinį. Sudėti daržoves iš keptuvės, šparagines pupeles, bulves ir viską virti, kol visos daržovės bus minkštos. Dalį pupelių pasilikti papuošimui, įberti krapų, druskos, sodo prieskoninių žolelių. Sriubą sutrinti iki vientisos masės. Įpilti grietinėlės ir sriubą trumpai pakaitinti.
Kitos sriubos su pupelėmis:
Šparaginių pupelių sriuba:
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 109 kcal, angliavandenių 14,3 g, riebalų 3,8 g, baltymų 3,7 g
- Paruošimo laikas: 25 min.
Ingredientai:
- 400 g šparaginių pupelių, nupjautais galiukais
- 3 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
- ½ svogūno, smulkiai supjaustyto
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 800 ml daržovių sultinio
- 70 ml (1/3 st.) neriebios grietinėlės
- 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio sodo prieskoninių žolelių mišinio
- žiupsnelio druskos
- alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti svogūną ir salierą apie 4-5 min.
- Puode užvirti sultinį, sumažinti kaitrą ir sudėti bulves, šparaginės pupeles. Virti apie 15 min ar kol visos daržovės bus minkštos. Įberti druskos, sodo prieskoninių žolelių, krapų.
- Dalį pupelių pasilikti papuošimui. Sriubą sutrinti iki vientisos masės.
- Įpilti grietinėlės, sriubą truputį pakaitinti.