Skip to content

Sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena

Lydyto sūrelio sriuba
Pasidalinkite sriubyte su mama:

Ši sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena yra labai gardi, soti ir lengvai pagaminama. Joje yra ir daug šviežių daržovių. Sriuba yra gana tiršta. Geriausia vištieną ir daržoves supjaustyti smulkiai.

Lydytą sūrelį geriausia naudoti su žolelėmis. Žinoma, tiks ir kitų skonių sūrelis. Sriuba pagaminta su vištienos šlaunelių mėsa. Iškepusi ji buvo minkšta ir sultinga.

Lydyto sūrelio sriuba

Kaip pagaminti šią sriubą su lydytu sūreliu?

Sriubos su lydytu sūreliu gaminimas: keptuvėje pakepinti smulkiai supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą. Apibarstyti vištienos prieskoniais, druska, pipirais. Viską išmaišyti ir dar truputį pakepinti. Vištieną išimti iš keptuvės. Tada į keptuvę suberti porą ir smulkiai supjaustytą morką. Viską lengvai apkepinti, tik svarbu nesudeginti poro.

Tada puode užvirinti sultinį, sumažinti kaitrą ir sudėti daržoves iš keptuvės, bulves. Viską virti apie 6 min. Po to sudėti smulkiai supjaustytą brokolį. Dar pavirti apie 5 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.

Į pabaigą sudėti lydytą sūrelį. Jį gerai išmaišyti. Suberti vištieną, kukurūzus, krapus, jeigu reikia, įberti druskos, juodųjų pipirų. Uždengti dangtį ir leisti sriubai pastovėti bent keletą minučių.

Kiti receptai su lydytu sūreliu:

Vištienos sriuba su lydytu sūreliu
Lydyto sūrelio sriuba
Vištienos sriuba

Sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena

  • Porcijų skaičius: 4
  • 1 porcijos maistinė vertė: 278 kcal, angliavandenių 23,9 g, riebalų 13,6 g, baltymų 20,1 g
  • Paruošimo laikas: 35 min.

Ingredientai:

  • 1 l vištienos sultinio
  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • ½ arbat. š. vištienos prieskonių
  • 175 g lydyto sūrelio su žolelėmis
  • 3 nedidelių bulvių
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 1 st. brokolio, atskirto smulkiais žiedynėliais
  • ½ šviesiosios dalies poro, smulkiai supjaustytos
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 2 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti vištienos šlaunelių mėsą ir ją lengvai apkepinti iš abiejų pusių apie 4 min. Mėsą apibarstyti prieskoniais, druska, pipirais. Viską gerai išmaišyti ir dar pakepinti 1 min. Vištieną išimti iš keptuvės.
  2. Į keptuvę vėl įpilti šlakelį aliejaus. Suberti porą (jo nesudeginti), morką ir apkepinti ant neaukštos kaitros apie 4 min.
  3. Puode užvirti sultinį. Sumažinti kaitrą. Sudėti daržoves iš keptuvės, bulves. Virti apie 6 min. Tada suberti brokolį, virti apie 5 min. ar kol jis bus minkštas.
  4. Sudėti lydytą sūrelį. Jį gerai išmaišyti su sriuba. Sudėti vištieną, kukurūzus, krapus, įberti druskos, pipirų.
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus
Pasidalinkite sriubyte su mama:
0 0 balsai
Straipsnio vertinimas
guest
0 Komentarai
Inline Feedbacks
Rodyti visus komentarus