Ši šviežių kopūstų sriuba su frikadelėmis yra paprastai ir greitai pagaminama, jos skonis išties puikus. Frikadeles gaminome su maltos kiaulienos, bet puikiai tiks ir kita malta mėsa ar faršas. Išvirusios frikadelės buvo minkštos ir gardžios. Taip pat naudojome kopūstą, morkas, svogūną, bulves, pomidorų pastą, krapus.
Šviežių kopūstų sriuba yra ne tik maistinga, sveika, soti, bet kartu ir nekaloringa. Kopūstas yra viena pigiausių ir sveikiausių daržovių. Jis yra antioksidantų šaltinis, su daug vitamino C, K, B grupės vitaminų, omega–3 riebalų rūgščių.
Sriubą galite patiekti vieną arba su grietine.
Kaip pagaminti šią kopūstų sriubą su frikadelėmis?
Batono kraštus nupjaukite ir atidėkite į šalį, jį išmirkykite piene ar vandenyje kelias minutes, šakute sutrinkite. Dubenyje sumaišykite visus frikadelių ingredientus. Kabindami šaukštu suformuokite nedideles frikadeles.
Puode užkaiskite sultinį, sudėkite frikadeles, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 10 min. Nugriebkite putas.
Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ant nedidelės–vidutinės kaitros, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutarkuotą morką ir pakepinkite 4–5 min.
Į puodą sudėkite kopūstus, pomidorų pastą, viską išmaišykite ir virkite apie 5 min. Tada į puodą sudėkite morką, svogūną, bulves ir virkite apie 12–15 min. Sudėkite krapus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
Kitos sriubos ir troškiniai su kopūstais:
Šviežių kopūstų sriuba su frikadelėmis
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 239 kcal, angliavandenių 15,9 g, riebalų 14,6 g, baltymų 12,2 g
- Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai
Frikadelės:
- 300 g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinio
- 1 riekelės šviesio batono
- šlakelio pieno ar vandens
- 1/2 arbat. š. prieskonių mėsai
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
Sriuba:
- 400 g baltagūžio kopūsto, gana smulkiai supjaustyto
- 1800 ml vištienos sultinio
- 1 didesnės morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 3 nedidelių bulvių, supjaustytų kubeliais
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- saujos šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas
- Batono kraštus nupjaukite ir atidėkite į šalį, ją išmirkykite piene kelias minutes, šakute sutrinkite. Dubenyje sumaišykite visus frikadelių ingredientus.
- Kabindami šaukštu suformuokite nedideles frikadeles.
- Puode užkaiskite sultinį, sudėkite frikadeles, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite apie 10 min.
- Tuo metu keptuvėje įkaitinkite aliejų ant nedidelės–vidutinės kaitros, sudėkite svogūną, morką ir pakepinkite 4–5 min.
- Į puodą sudėkite kopūstus, pomidorų pastą ir virkite apie 5 min.
- Tada sudėkite morką, svogūną, bulves ir virkite apie 12–15 min.
- Sudėkite krapus, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.