Ši kukurūzų sriuba yra trinta, malonaus, švelnaus skonio. Jos gaminimas yra nesudėtingas ir greitas. Geriausia naudoti jau virtas kukurūzų burbuoles. Jos būna parduodamos visuose prekybos centruose.
Šiame recepte naudotos kukurūzų burbuolės buvo nedidelės. Jeigu jos yra didesnio dydžio, šiai sriubai pagaminti užteks ir dviejų burbuolių.
Kukurūzus reikia nupjauti nuo burbuolės. Geriausia naudoti aštrų peilį – atsargiai juo braukti nuo viršaus iki apačios ir tokiu būdu nupjauti kukurūzus.
Taip pat šią sriubą galima gaminti su šaldytais kukurūzais. Tokiu atveju sriubos virimo laikas gali kiek skirtis.
Jeigu per daug jaučiasi kukurūzų saldumas, galima įpilti šlakelį obuolių sidro acto.
Kaip pagaminti trintą kukurūzų sriubą?
Šios sriubos gaminimas yra toks: keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir salierą. Tuo metu puode užvirti sultinį, sudėti bulves ir jas virti apie 10 minučių. Galiausiai sudėti daržoves iš keptuvės, kukurūzus ir dar viską pavirti apie 6-7 minutes.
Sutrinti sriubą iki vientisos tyrės, įpilti neriebios grietinėlės. Įberti druskos, pipirų, šviežių krapų. Dar kelias minutes sriubą pakaitinti.
Ši kukurūzų sriuba gali būti valgoma su paskrudinta duona, skrebučiais ar su keptos vištienos, žuvies gabaliukais, krevetėmis.
Kitos sriubos ir troškiniai su kukurūzais:
- Upėtakio sriuba
- Meksikietiškas troškinys su malta jautiena ir ryžiais
- Sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena
Trinta kukurūzų sriuba
- Porcijų skaičius: 6
- 1 porcijos maistinė vertė: 184 kcal, angliavandenių 35,2 g, riebalų 4,5 g, baltymų 6,1 g
- Paruošimo laikas: 30 min.
Ingredientai:
- 800 g (4 vnt.) virtų kukurūzų burbuolių
- 0,8 l daržovių sultinio
- 2 vid. dydžio bulvių, supjaustytų kubeliais
- 1 saliero koto, smulkiai supjaustyto
- 1/3 poro šviesiosios dalies, smulkiai supjaustyto
- 100 ml neriebios grietinėlės
- 3 valg. š. šviežių krapų, susmulkintų
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Aštriu peiliu nupjauti kukurūzus.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant neaukštos kaitros. Pakepinti svogūną ir salierą apie 4-5 min.
- Puode užkaisti sultinį. Sudėti bulves ir jas virti apie 10 min.
- Sudėti daržoves iš keptuvės, kukurūzus. Virti dar apie 6-7 min.
- Sriubą sutrinti iki tyrės. Supilti grietinėlę. Įberti krapų, druskos, pipirų. Dar kelias minutes sriubą pakaitinti.