Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais – maistinga, lengvai pagaminama ir išties gardi. Sriuba skaniausia su naminiais pomidorais. Kuo jie labiau prinokę, tuo ir sriuba bus skanesnė!
Sriubą patiekėme su paskrudinto batono skrebučiais.
Grietinėlę galima naudoti įvairią: riebią, neriebią ar augalinės kilmės (kokosų, avižų, sojų ir pan.)
Kaip pagaminti šią trintą pomidorų sriubą su raudonaisiais lęšiais?
Iš pradžių keptuvėje apkepinti tarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėti smulkiai supjaustytus pomidorus (jų nulupti nereikia). Uždengti keptuvės dangtį ir troškinti apie 10 minučių ar kol pomidorai sukris.
Įmaišyti pomidorų pastos. Ji suteikia ryškesnį skonį sriubai. Įberti pagal skonį druskos, juodųjų pipirų, žiupsnelį saldžiosios paprikos miltelių.
Puode užkaisti sultinį, suberti lęšius ir juos virti apie 10 minučių ar kol jie suminkštės.
Daržoves suberti į puodą. Įberti saujelę šviežių bazilikų. Sutrinti maisto smulkintuvu iki tyrės.
Supilti grietinėlę. Sriubą keletą minučių pakaitinti.
Kitos sriubos su pomidorais:
Trinta pomidorų sriuba su raudonaisiais lęšiais
Porcijų skaičius: 4
1 porcijos maistinė vertė: 109 kcal, angliavandenių 16,0 g, riebalų 3,6 g, baltymų 4,9 g
Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- 800 g pomidorų
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1 svogūno, supjaustyto pusžiedžiais
- 1 skiltelės česnako, susmulkintos
- 100 g (1/2 st.) raudonųjų lęšių
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 600 ml sultinio
- ½ arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 70 ml (1/3 st.) grietinėlės
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio cukraus
- saujelės šviežių bazilikų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Pakepinti svogūną ir morką apie 4 min. ar kol jie suminkštės. Pakepinti susmulkintą česnaką apie 30 s.
- Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytus pomidorus. Uždengti keptuvės dangtį ir troškinti apie 10 min. ar kol pomidorai sukris. Į pabaigą įmaišyti pomidorų pastos, įberti druskos, juodųjų pipirų, paprikos.
- Tuo metu puode įkaitinti sultinį, sudėti lęšius ir virti apie 10 min. ar kol jie suminkštės.
- Daržoves iš keptuvės suberti į puodą. Įdėti saujelę baziliko lapelių. Sriubą sutrinti iki tyrės.
- Supilti grietinėlę. Sriubą kelias minutes pakaitinti.