Žuvies sultinys – aromatingas, puikaus skonio ir greitai pagaminamas. Tokį sultinį pagaminsite per kiek mažiau nei 30 min. Pasigaminę šio sultinio, daugiau niekada nenorėsite naudoti žuvies sultinio kubelių! Žuvies sultiniui tinka įvairiausių žuvų kaulai, galvos. Nepamirškite pašalinti žuvies vidurių, žiaunų, akių, taip pat nuskuskite žvynus. Jeigu naudosite smulkias ežero žuvytes, su jomis nieko nereikia daryti.
Žuvies sultinį galite panaudoti sriuboms, troškiniams, rizotui, padažams.
Mes žuvies sultinį gaminome iš lašišos galvų. Jų lengvai galite rasti prekybos centruose, o kaina būna visai nedidelė. Žuvies sultinys buvo puikaus skonio ir aromato.
Taip pat galite išbandyti ir kitus sultinių receptus:
Kaip pagaminti šį žuvies sultinį, kaip jį laikyti?
Iš pradžių pašalinkite žuvies akis, žiaunas (jos sultiniui suteikia kartumo) – tą geriausia daryti peiliu, žirklėmis arba išraukite rankomis.
Tada visus sultinio ingredientus sudėkite į puodą. Supilkite vandenį (ingredientai turėtų būtų apsemti), viską užkaiskite. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite apie 25–30 min. Sultinį karts nuo karto pamaišykite ir nugriebkite putas.
Žuvies sultinį perkoškite, supilkite į stiklainius. Šaldytuve sultinį galite laikyti iki 5 dienų. Jeigu planuojate jį užšaldyti, supilkite į plastikinius indelius.
Jeigu naudojote žuvį, ant kurios buvo likę mėsos, galite ją panaudoti sriubai.
Kur panaudoti žuvies sultinį?
Jeigu neturite idėjų, kur panaudoti žuvies sultinį, siūlome pasigaminti šiuos patiekalus:
Žuvienė su lašiša – malonaus skonio, lengvai pagaminama, taip pat naudojome ryžius, šaldytus žirnelius, daržoves.
Lašišos sriuba – įkvėpta Skandinavijos šalių virtuvės. Sriuba yra maistinga, gardi, lengvai pagaminama.
Upėtakio sriuba – gardi ir labai greitai pagaminama sriuba su upėtakio file, taip pat naudojome saldžiąsias bulves, ryžius, daržoves.
Žuvies troškinys – lašiša grietinėlės padaže – patiekalas, įkvėptas toskanietiškos lašišos, gaminome kartu su saulėje džiovintais iš vyšniniais pomidorais, špinatais, grietinėle.
Azijietiška sriuba laksa su krevetėmis – gaminome ją su ryžių makaronais, kokosų pienu, raudonąja kario pastą, kario prieskoniais.
Žuvies sultinys
- Porcijų skaičius: 4
- Paruošimo laikas: 50 min.
Jums reikės:
- 800 g žuvų kaulų, galvų (mes naudojome lašišų galvas)
- 1 svogūno, perpjauto per pusę
- 1/2 poro, perpjauto per pusę
- 2 salierų stiebų, perpjautų per pusę
- 4 šakelių petražolių
- 1 lauro lapo
- 1 arbat. š. juodųjų pipirų grūdelių
- žiupsnelio druskos
- 1,2–1,3 l vandens
Gaminimas:
- Pašalinkite akis, žiaunas – tą geriausia daryti peiliu, žirklėmis arba išraukite rankomis.
- Visus sultinio ingredientus sudėkite į puodą. Supilkite vandenį (ingredientai turėtų būtų apsemti), viską užkaiskite. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite apie 25–30 min. Sultinį karts nuo karto pamaišykite ir nugriebkite putas.
- Sultinį perkoškite, supilkite į stiklainius. Jeigu planuojate jį užšaldyti, supilkite į plastikinius indelius.