Šis pupelių troškinys gali būti puiki alternatyva mėsos patiekalams, nes jame yra daug augalinės kilmės baltymų. Pats troškinys yra sotus, maistingas, jame yra daug daržovių, įvairių skonių. Troškinys yra pagaminamas išties greitai. Jis skanus ir kitą dieną pašildytas. Naudojome konservuotus pomidorus, cukinijas, špinatus, taip pat saulėje džiovintus pomidorus, ryžius. Patiekėme kiek neįprastai – su grūdėta varške. Ji pridavė gaivų skonį ir suteikė kremiškumo šiam troškiniui.
Pupeles geriausia rinktis didesnes, puikiai tiks sviestinės ar „Cannellini“ rūšies. Mes naudojome konservuotas pupeles, bet tiks ir virtos. Taip pat galima rinktis ne tik baltas, bet ir kitų spalvų pupeles.

Kaip pagaminti šį pupelių troškinį su daržovėmis ir ryžiais?
Keptuvėje įkaitinti saulėje džiovintų pomidorų aliejų, pakepinti svogūną ir morką, kol jie truputį suminkštės. Tada trumpai pakepinti česnaką.
Į keptuvę supilti smulkintus konservuotus pomidorus, sultinį, suberti perplautus ryžius, saulėje džiovintus pomidorus, įberti raudonėlio, paprikos, baziliko. Viską užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti, kol ryžiai bus beveik minkšti, apie 12 min.
Į keptuvę sudėti pupeles be skysčio, špinatus, cukiniją ir dar viską patroškinti 3–4 min. ar kol cukinijos suminkštės, bet dar išlaikys formą. Galiausiai įberti druskos, cukraus, pipirų, petražolių. Patiekti su grūdėta varške ir paskrudinta duona.
Kiti receptai su pupelėmis:







Pupelių troškinys su daržovėmis ir ryžiais
- Porcijų skaičius: 4
- 1 porcijos maistinė vertė: 168 kcal, angliavandenių 29,7 g, riebalų 3,3 g, baltymų 6,5 g
- Paruošimo laikas: 35 min.
Ingredientai:
- 1 (grynojo kiekio 240 g) skardinės didesnių baltųjų pupelių
- 1 skardinės susmulkintų konservuotų pomidorų
- 1 morkos, smulkiai supjaustytos
- 100 g (1/3 mažos) cukinijos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
- 5 saulėje džiovintų pomidorų, smulkiai supjaustytų
- 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 2 skiltelių česnako, susmulkintų
- 50 g špinatų
- 50 g 1/3 st. „Basmati“ ryžių
- 400 ml sultinio
- 1/2 arbat. š. dž. raudonėlio
- 1/2 arbat. š. dž. bazilikų
- 1/2 arbat. š. raudonosios paprikos
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio cukraus
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- saujelės petražolių, susmulkintų
- šlakelio saulėje džiovintų pomidorų aliejaus
Patiekimui:
- grudėtos varškės
Gaminimas:
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, sudėti svogūnus ir morką. Viską pakepinti apie 4–5 min. ar kol daržovės suminkštės. Tada pakepinti česnaką apie 30 s.
- Į keptuvę supilti smulkintus pomidorus, sultinį, sudėti perplautus ryžius, saulėje džiovintus pomidorus, suberti raudonėlį, papriką, baziliką. Viską užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti, kol ryžiai bus beveik minkšti, apie 12 min.
- Į keptuvę sudėti pupeles, špinatus, cukiniją ir dar viską patroškinti 3–4 min. ar kol cukinijos suminkštės. Įberti druskos, cukraus, pipirų, petražolių. Patiekti su grūdėta varške.